Un lloc per als aficionats a la mar. L’exposició de Thalassa explica les diverses tipologies d’embarcacions, mostrant els processos i les tècniques de construcció, a més de les diferents formes de navegar

TW
1

El Centre de Patrimoni Marítim de Menorca, Thalassa, té prevista una segona fase d’ampliació emmarcada en el plantejament de futurs projectes d’explotació d’aquest.

Amb un total de 1.588 visitants, dividits en 947 residents i 641 turistes, des de l’inici de l’exposició el passat mes de maig, quan Mediterraneum es va adjudicar el contracte de gestió col·laborant activament amb l’associació Amics de la Mar, la mostra ha demostrat ser tot un èxit. És per això que l’Ajuntament des Castell ja ha mantingut contactes amb el conseller d’Educació i Cultura, Joan Pons Torres, per a analitzar la incorporació al programa del centre visites escolars i altres col·lectius com l’Imserso.

«Entenem que Thalassa pot esdevenir alhora un punt de coneixement i d’interès gràcies a la seva temàtica marítima i mediambiental», explica el batle des Castell, Lluís Camps.

I és que el centre continuarà obert durant l’hivern gràcies a aquesta gran acollida. «Quan el 2018 vam impulsar aquest projecte, ja vam preveure que seria exitós. Al final, ha estat obrir les portes i veure una molt bona rebuda», afirma Camps.

Integració d’un nou espai

Així doncs, la segona fase de Thalassa consistiria en l’adquisició d’una cova que fa mitgera amb el centre, propietat del Bisbat.

D’aquesta forma es podria ampliar l’espai existent en l’actualitat per a la mostra. L’actuació, que es duria a terme entre el bulevard, el primer i el segon molí davant de l’església, serviria per poder generar també més zones d’aparcament, ja que la propietat de l’Església també inclou una petita parcel·la, a més de la cova en si.

«Es transformaria tota l’entrada des Castell, la qual cosa li afegiria molt més valor patrimonial.  El parking, ben senyalitzat i pràctic, facilitaria que els visitants trobessin aparcament fàcilment sense haver d’entrar al poble», especifica el batle.

gg240323006 (35).jpg

Encara que el projecte es trobi en un estat preliminar, el Consistori ja ha posat «la directa». De fet, després d’haver tingut alguna reunió verbal, encara esperen una resposta per part del Bisbat, el qual ha de fer «un parell de consultes amb el seu Consell d’Administració».

Tanmateix, la intenció de l’Ajuntament  és que si aquest tema «avança com ha d’avançar», es podria arribar a contemplar la compra de la propietat el pròxim exercici econòmic corresponent a l’any 2024.

«Si tot va bé, l’any que ve es faria una redacció del projecte d’aquesta segona fase. Així, ja podríem disposar d’aquest document tècnic per poder treure recursos econòmics i fons europeus, ja sigui a través d’un Pla Insular de Cooperació (PIC) o mitjançant recursos propis, perquè el projecte sigui una realitat d’aquí a final de legislatura», sentencia Lluís Camps.