Artesans alimentaris i no alimentaris, a la fira | Katerina Pu

TW
0

Aquest dissabte s’ha encetat la XXII Fira d’Artesania i Agroalimentària de Ferreries, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell insular, que enguany compta amb la participació de quaranta-un expositors a la plaça Espanya i, a més, vuit locals comercials situats en el nucli urbà. Aquest dissabte la fira es va perllongar de les 10 a les 21 hores, mentre que el diumenge serà de 10 a 14 hores.

L’increment en un 210 per cent en la participació de la fira -s’ha de tenir en compte que l’any passat només van ser denou expositors- es deu que enguany, segons subratlla el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic Ramón Sintes, es celebra tres setmanes abans que el 2022 i, per tant, és una oferta complementària que atrau al turista que aquesta època de l’any, a finals de l’estiu i a principi de la primavera d’hivern, visita l’Illa i li agrada trobar-se amb activitats culturals i d’oci.

La primera jornada de la fira va comptar amb una sèrie de demostracions de diferents activitats artesanals, entre elles, la del torn de llenya a càrrec de Pere Vinent, i el cosit de banquets de llenya amb corda, a càrrec de l’arader ferrerienc Carlos Moll, a més de l’elaboració de ganivets amb Llorenç Carreras. Per al capvespre, estava previst el taller infantil d’avarques i jocs tradicionals amb Bota i Juga i també un taller de perfums amb productes locals a càrrec de Carolina Carreras.

La fira també va incloure un dinar popular de fideus amb sípia i cranca a càrrec de la Casa Gastronòmica, amb la particularitat que es podia dinar a la mateixa plaça o endur-se’n el menjar a ca seva.

Diumenge

Aquest diumenge al matí es celebrarà un taller d’espart a càrrec de Magí Bonet (10.15 h), una mostra de ball folklòric a càrrec d’Aires des barranc d’Algendar (11.30 h), una demostració artesana i tast de sengri de sidra a càrrec de Sidra Kane (12.30 h) i l’actuació musical de MuchAndrea (13 h).