Els tallers de maquillatge són unes de les activitats més demandades i amb més èxit. Municipis com Sant Lluís, es Castell o Alaior els han inclòs en els seus programes d’activitats d’enguan

TW
2

Halloween i Tots Sants tornen a entremesclar-se un any més. Una festivitat més comercial i lúdica que s’obre pas entre una de més tradicional.

La mística que ofereix el món dels difunts reafirma la seva popularitat, cada vegada més creixent entre el públic infantil. Totalment familiaritzats amb aquesta festa d’origen anglosaxó, els infants reclamen el seu protagonisme a les agendes festives dels diferents municipis de l’Illa. És per aquest motiu que les activitats programades per a aquests dies estan principalment centrades en Halloween i els seus passatges del terror, els quals s’estan establint cada any amb més fermesa per satisfer els desitjos dels més petits.

MAÓ

Maó lidera l’activitat festiva de Halloween i Tots Sants a l’Illa amb multitud d’actes durant aquest dimarts. La jornada s’enceta a les 17.30 hores amb una festa de Halloween al Camí de ses Vinyes. Poc després a les 18 hores, el Claustre del Carme albergarà sa Bunyolada de Tots Sants amb opcions sense gluten. Al mateix temps, també hi haurà espai per a la castanyada i la xocolatada mentre sa Xaranga organitza diversos jocs populars i també es du a terme un concurs de bunyols.

Des de les 19.30 fins a les 22 hores, la festa estarà amenitzada    pels espectacles «Show de Clown» amb Armando Jaleo i la sessió de DJ de Ritmo Menorca.

Com a activitats complementàries, cal destacar la sessió de Fantàstic Cinema amb «Tigre i drac» que organitza la Biblioteca Pública a les 19 hores. Mitja hora després, els Jardins de Malbúger acolliran la seva particular festa de Halloween. Ja en darrer lloc, el Museu de Menorca té preparada a les 20 hores una visita comentada per l’antropòloga física i arqueòloga Àloe Masdeu titulada «Morir a Menorca».

Seguint la mateixa línia arqueològica, el mateix Museu de Menorca organitza també dimecres  a les 11 hores un taller per a infants que rep el nom de «Els rituals de mort talaiòtics».

ES CASTELL

En el cas des Castell, el Casal de Joves i la sala polivalent es Soleiet acullen a partir de les 18.30 hores un passatge del terror i un taller pintacares. Ja en el marc del dia de Tots Sants, es Soleiet es convertirà des de les 10.30 hores del dimecres 1 en un gran centre de venda de bunyols gràcies al Club Judo es Castell.

SANT LLUÍS

L’Ajuntament de Sant Lluís se centrarà només en la nit de Halloween. Així doncs, aquest dimarts es duran a terme dues festes des de les 18 fins a les 22 hores. La primera, de caràcter familiar, al Pla de sa Creu i al Pla de cas Rector. En ella hi haurà una zona amb food trucks i un Museu infantil del Terror, a més d’altres tallers i jocs que comptaran amb ambientació musical.

La segona, «La casa de la família Malson», està pensada per a un públic més juvenil i se celebra al Molí de Baix, centrant-se a partir de les 20 hores en un taller de maquillatge professional de cinema per a joves.

ALAIOR

El terme alaiorenc celebra Halloween de dalt de tot amb dos passatges del terror. El grup Bota i Juga organitza el que tindrà lloc al Casal Jove del municipi a les 18.30 hores. En ell, també hi haurà disponible un taller de maquillatge terrorífic a càrrec de Lorena Hernández, acompanyat de música i un photocall fins a les 21 hores.

Per una altra banda, els estudiants de quart d’ESO de l’IES Josep Miquel Guàrdia esperen a partir de les 19 hores a tots aquells que vulguin visitar el seu túnel del terror, amb venda de menjar fins a les 21.30 hores. I com és costum, la corporació municipal i la Policia Local participaran a l’acte d’ofrena floral de Tots Sants demà a les 12 hores al Cementiri.

ES MIGJORN GRAN

El municipi migjorner es manté fidel a les activitats més tradicionals. Aquest dimarts, el CEIP Francesc d’Albranca farà una bunyolada per a tots els fillets i filletes de l’escola, mentre que la missa es durà a terme a les 19 hores a l’Església de Sant Cristòfol.

El dia 1, la missa es tornarà a celebrar tant a les 10.30 com a les 19 hores, sent aquesta darrera en castellà.

ES MERCADAL

Per la seva part, l’Ajuntament des Mercadal organitza un túnel del terror fora del nucli del municipi. Per tant, el trasllada fins a les galeries del carrer Rosari, al nucli de Fornells, i començarà devers les 19.30 hores.

Mitja hora més tard, la festa es desplaçarà al camp de futbol Las Arenas, on es posarà en marxa la «Halloween Party». A les 19 hores de demà, la Coral des Castell oferirà un concert a la Sala Multifuncional.

FERRERIES

Un grup d’alumnes del municipi des Mercadal participaran també al passatge del terror que organitza l’IES Biel Martí de Ferreries a les 19 hores. A partir de la mateixa hora i fins a les 22 hores, la plaça Francesc d’Albranca acollirà una festa de disfresses per a fillets i filletes del poble organitzada per l’Ajuntament de Ferreries.

CIUTADELLA

A Ciutadella la programació per a aquests dies està pensada en toca unes temàtiques una mica diferents.

Aquest dimarts, les coves de Cala Morell seran l’escenari de la visita nocturna guiada que porta el nom «Entre la ciència i la superstició». Organitzada pel Museu de Ciutadella i dirigida per les arqueòlogues Elena Sintes i Majo León, es dividirà en dos torns. Un a les 19 h i un altre a les 21 hores. Entremig, els Cinemes Moix Negre projectaran el film «Upon Entry (La Llegada)» a les 20.30 hores en una nova sessió del Cineclub.

Aquest dimecres, la plaça de la Catedral acollirà la performance d’acció i de reflexió actives «Gestam la mort» a les 18 hores.

La campanya de Halloween, a darrera hora i molt més ràpida

Per mimetitzar-se el millor possible amb la temàtica de Halloween, els fillets i filletes cerquen aquella disfressa que els identifiqui com aquell personatge que més por faci per així donar els millors esglais.

Així doncs, les botigues de disfresses es preparen per a aquesta campanya que funciona d’una forma molt més «ràpida» que altres com la de Carnaval. «La gent sempre sol esperar a la darrera setmana i, especialment, als dos darrers dies. Aquest any ho estem notant més que mai», indica Nina Marquès, responsable de Toy Planet Menorca.

A més, per les sensacions que venen experimentant any rere any, els comercials destaquen Halloween per ser una festivitat més destinada cap als infants. Això difereix bastant de Carnaval, on el públic adult guanya més pes i és molt més variat. Per tant, una campanya molt «més potent» en comparació a Halloween.

Alternatives com Internet i altres tipus de botigues com els basars xinesos guanyen cada vegada més pes entre un públic que cerca la millor disfressa al millor preu.