El temps s’atura davall l’aigua. | DAN FLORIT

TW
0

Divendres va tenir lloc a la nova Estació Marítima Eivissa-Botafoc el lliurament de premis de la quarta edició del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, MARE, que ha reconegut les millors imatges marines de la mar Balear i Mediterrània. En aquesta ocasió, el concurs ha comptat amb la participació de 140 concursants d’onze nacionalitats diferents, que han presentat més de 1.200 fotografies, distribuïdes en tres categories: juvenil, adults amateurs i adults experts. En total, s’han repartit 10.000 euros en trenta premis, i les fotografies guanyadores formaran part de l’exposició itinerant que recorrerà les Illes Balears durant el 2024.

Guanyadors menorquins

Un dels guanyadors de la categoria amateur és el menorquí Francesc Pera Baldomà, amb una foto que capta un banc d’espets durant una immersió a la Llosa del Patró Pere, a la Reserva Marina del Nord de Menorca.

Un banc d’espets al nord de l’Illa. | FRANCESC PERA

També ha resultat premiat, en la categoria d’experts, Dan Florit Ametller, que ha estat mereixedor d’un accèssit amb una imatge d’una dona que busseja en una cavitat natural.

Un xòric cerca menjar en un fons arenós. | Manel Robert Lora

En aquesta categoria, també ha aconseguit una menció d’honor Manel Robert Lora, amb la imatge d’un xòric que cerca menjar en un fons arenós.