L'acte celebrat a Ciutadella ha inclòs l'homenatge als integrants de la primera junta de l’entitat.

TW
1

L’Associació de Ramaders de Vaca Menorquina i la Universidad de Zaragoza fa 25 anys que col·laboren en un projecte de control, seguiment i caracterització de la raça de vaca menorquina. Gràcies a aquests estudis s’han pogut demostrar les qualitats que fan de la seva carn un producte d’alta qualitat, així com de la seva llet una varietat especialment cremosa i rica en la proteïna K-casseïna.

Aquest diumenge s'ha celebrat a Ciutadella un acte commemoratiu d'aquesta col·laboració, amb la presència de la investigadora principal del projecte, la doctora Pilar Zaragoza, qui destaca també de la vaca menorquina la gran adaptació al medi com a raça autòctona. Així s'ha comprovat en els darrers 30 anys amb la feina de recuperació feta pels seus criadors.

Després d’una visita a la finca d’Algendaret nou, gestionada pel vicepresident de l’associació, Raul Gonyalons, la doctora també ha alabat la feina de gestió rural des del respecte i la integració dins l’ecosistema, el que potencia l’economia circular de Menorca.

Els artífexs de la seva recuperació

Amb motiu de la col·laboració entre la Universidad de Zaragoza i l’Associació de Ramaders de Vaca Menorquina, s’ha celebrat aquest diumenge una trobada divulgativa, on també s’ha retut homenatge a la primera junta de l’entitat. Va ser gràcies a l’empenta de Gabriel Seguí de Vidal, Josep Goñalons Pons, Juan Simon Seguí de Vidal, Onofre Goñalons Pons, Gabriel Febrer Pons, i Gabriel Seguí Mercadal, que la raça es va mantenir durant els anys 90, moment en què es va veure realment amenaçada a l’extinció.

Per tancar l’acte, els ramaders i CAEB Restauració de Menorca han presentat la campanya de receptes de Vermella Menorquina que s’ha fet en format de vídeo i amb la col·laboració de diferents restauradors i cuiners d’alt nivell de tota Menorca. En breu, es podrà veure la campanya, que es difondrà per xarxes socials.