Els actes del 25N s'han presentat aquest dilluns a Maó

TW
4

L’Ajuntament de Maó ha presentat el programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre, que s’ha elaborat amb la col·laboració de diferents entitats del municipi i amb el suport del Consell Municipal d’Igualtat. La programació, que s’estén del 24 de novembre al 2 de desembre, contempla una gran varietat d’activitats    que inclouen xerrades, representacions teatrals i un mural feminista, entre altres.

L’acte central de la jornada tindrà lloc dissabte 25 de novembre, amb la penjada de la pancarta commemorativa al balcó de l’Ajuntament, a les 12 hores. La pancarta mostrarà el lema escollit per la ciutadania mitjançant un procés participatiu, en el qual van opinar més de 400 persones. Paral·lelament, la gent també podrà visitar la «Taula contra les violències masclistes», ubicada al Carrer Nou, i participar en el taller «Vesteix na Minerva», l’obra escultòrica de Núria Roman creada en memòria de totes les dones assassinades pel fet de ser dones.

Al capvespre de dissabte, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color lila, es farà lectura del manifest i s’encendran espelmes en honor de les víctimes.

Destaca, també, la projecció del documental «Hijas de Cynisca», així com el posterior col·loqui sobre l’obra, amb presència de destacades dones esportistes de Menorca, que tindrà lloc el divendres 1 de desembre, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme, amb entrada lliure. Aquests dies, també s’estarà confeccionant un mural feminista, que serà presentat oportunament el dissabte 2 de desembre, al carrer d’Albert Camus.

Contra la vandalització

Aprofitant aquesta efemèride, el Consell Municipal d’Igualtat vol denunciar la vandalització que pateixen les senyalitzacions i altres murals feministes; aquest òrgan participatiu recorda que aquests actes vandàlics també són clares mostres del masclisme, la misogínia i l’LGTBIfòbia que encara viu la societat actual.

Per altra banda, l’Ajuntament ha renovat la certificació SG CITY 50-50, en qualitat de «Municipi Igualitari», reconeixement que va aconseguir el 2021. És una certificació d’àmbit internacional, que permet avaluar, homologar i acreditar, de manera oficial, la feina i el compromís dels governs locals a favor de la igualtat de drets de les dones.