Un estol d’estornells sobrevolant aquest dilluns l’Illa en una imatge que presagia la pluja | Gemma Andreu

TW
3

El passat novembre va ser un mes molt càlid a Menorca, i a tota les Balears, el sisè més càlid des de 1961, a més d’haver estat també molt sec, convertint-se en el quart novembre més sec donat que a l’Illa va ploure un 71 per cent menys que la mitjana dels darrers seixanta-dos anys, que en l’àmbit balear va ser del 83 per cent, segons informa Aemet-Balears.

En el cas de Menorca, la temperatura mitjana al novembre va ser de 16,2 °C amb una anomalia de 1,3ºC. Quant a la temperatura màxima es va registrar el dia 2 amb 25,1 °C concretament a Ciutadella. Vint-i-quatre dies després el termòmetre enregistrava la temperatura més baixa del mes amb només 5,3 °C, a la urbanització de Serpentona, a Ciutadella. Per altra banda, la temperatura mínima més alta va ser dia 1 amb 18,1 °C que també es va enregistrar a la referida urbanització.

Pluges

El passat novembre va ser molt sec a les Balears, el quart novembre més sec des de 1961, donat que la mitjana de pluges va ser de 14,8 l/m2, que aquest registre és de 85,6 l/m2. Per tant, el passat mes va ploure un 83 per cent menys que la mitjana històrica.

Quant a Menorca, va ploure una mitjana de 26,2 l/m2, molt per davall de la quantitat normal en aquesta època de l’any que és de 95,9 l/m2, el que representa un 71 per cent menys dels registres normals. La precipitació màxima a l’Illa -i també a Balears- va ser de 28,6 l/m2 a Ciutadella.

Quant al vent, a l’Aeroport de Menorca es van enregistrar onze dies de vent fort, tres dies per damunt del registre habitual. I a la mar, la boia del port de Maó va donar la màxima altura balear, amb ones de 10,9 metres.