La celebració del campionat de la bolla amb motiu de la festivitat de Sant Antoni va aixecar una gran expectació | Gemma Andreu

0

L’equip Es Moliners es va proclamar el passat dissabte campió del joc de la bolla en haver guayat per 12-4 punts a Es Tords en la XIX Copa de Menorca del joc de la bolla Sant Antoni 2024 celebrat en el jugadero del CCE Sant Lluís, amb l’organització de l’entitat cultural i esportiva i la col·laboració del Consell insular i l’Ajuntament de Sant Lluís. Una competició celebrada en un moment que aquest joc tradicional torna a agafar força.

El 2020 la pandèmia de la covid-19 va significar un punt d’inflexió per al joc de la bolla, donat que el jugadero o pista de joc del CCE Sant Lluís va estar tancat durant un temps i, a més, posteriorment els jugadors de més edat van deixar d’anar a fer les habituals partides d’aquest joc tradicional per temor a contagiar-se del virus en estar en contacte amb altres persones en un espai tancat.

XIX Copa de Menorca del joc de la bolla Sant Antoni 2024 | Deportes Menorca

La nova junta directiva del CCE Sant Lluís, presidida per Martí Huguet, ha apostat per revitalitzar el joc de la bolla, obrint el jugadero als més joves i al públic en general. Així, aquest mes de gener, dos grups d’alumnes de l’IES Cap de Llevant i un grup d’usuaris del casal de Joves des Molí de Baix han visitat les instal·lacions per aprendre a jugar a la bolla, rebent les explicacions d’un jugador experimentat i fent pràctiques amb les bolles. A més, els dimarts i dijous capvespre, el jugadero del CCE Sant Lluís està obert per aquelles persones que vulguin fer partides de la bolla.

La batlessa de Sant Lluís Loles Tronch i el conseller de Cultura Joan Pons Torres van assistir a la gran final, lliurant els trofeus a l’equip campió i als participants. Foto: Deportes Menorca

Campionat

La celebració del dinovè torneig de Sant Antoni de la bolla ha comptat amb la participació de quatre equips -Es Moliners, Es Tords, Punt Blau i Vessuts- formats per sis jugadors cada equip, que entre els dies 9 i 18 de gener van disputar una sèrie de partides, jugant tots contra tots. Els dos millors classificats havien de disputar la gran final.

Es Moliners i Es Tords, capitanejats pels jugadors Eloy González i Joan Hernández, respectivament, van ser els dos primers classificats, aconseguint cada equip dues victòries i una derrota -precisament la derrota des Moliners va ser davant Es Tords-, per la qual cosa el passat dissabte els dos equips van disputar la final del torneig.

Alumnes del CEIP Cap de Llevant practicant la bolla. Foto: CCE Sant Lluís

A la gran final de la bolla, Es Tords va començar guanyant la primera bollada amb quatre punts (0-4), mentre que Es Moliners van aconseguir guanyar les dues bollades següents, la primera amb dos punts (2-4) i la següent amb un punt (3-4).

Amb aquest parcial tan ajustat, Es Tords va fer-se amb la següent bollada de tres punts (3-7), però a partir d’aquí la partida es va decantar a poc a poc per as Moliners, que van guanyar tres bollades de forma consecutiva, amb quatre punts (7-7), un punt (8-7) i quatre punts (12-7), proclamant-se de forma brillant campió del torneig de Sant Antoni.

Al final de la partida, la batllessa de Sant Lluís, Loles Troch, i el conseller de Cultura, Joan Pons Torres, van dirigir unes paraules als presents, lliurant-se els respectius trofeus a l’equip campió i als jugadors participants.