Aquest dijous es van anunciar els vuit finalistes del Concurs Nacional de Cuina | Consell de Menorca

TW
0

Els cuiners menorquins Jesús García Torrent i Pau Sintes Juanico competirán juntament amb altres cinc de Mallorca i un de Saragossa en el Concurs Nacional de cuina aplicada a la Vaca Vermella, d’entre 21 receptes presentades, que es celebra el pròxim 3 de març a la plaça de la Llibertat, a Ciutadella. Tots ells optaran a tres premis: un primer premi de 1.000 euros, un segon de 500 euros i un tercer de 300 euros.

El concurs començarà a les 10.30 hores, moment en què el primer cuiner començarà la seva recepta. Se sumaran la resta de finalistes de manera escalonada. Tots ells tindran una hora i mitja per elaborar el plat presentat, que serà avaluat pel jurat. La resolució es donarà a conèixer una vegada s’hagin presentat tots els plats, al voltant de les 13.30 hores. S’instal·larà una pantalla en viu a la mateixa plaça perquè els assistents puguin veure en directe com els cuiners elaboren les seves receptes.

Receptes

Jesús García Torrent preparà una terrina de vedella en la seva sang; Pau Sintes Juanico, el passeig de la Vermella menorquina entre llentiscle; Juan Ramón Sau Ceitegui, agulla vermella setinada amb mel i mostassa, cremós de Maó i sobrassada; Metus Mustafa Demir, caneló vegetal farcit de vaca vermella menorquina setinada amb notes de cacau sobre carabassa caramel·litzada amb mel i corall cruixent; Edgar Rodríguez Santos, vaca vermella fumada amb formatge tou, sobrassada i pebrina; Miquel Serra Fiol, canelons senyorials amb salsa de taronja amarga; David Méndez Castillo, redó de vaca menorquina, sèrum de formatge maonès i greix de mitjana; i Andrés Moreno Castellano, crep cruixent de vaca vermella de Menorca a la Bourguignon, llet fumada, figues i ametlla de Mallorca.