El polifacètic Andrés Ferrer va atendre la petició del batle Jaume Peralta per col·laborar en la posada en marxa de la ràdio municipal

TW
2

L’Ajuntament des Castell celebrarà el pròxim dissabte, a les 18 hores, un acte de comiat a Andrés Ferrer en reconeixement de la seva llarga i altruista trajectòria com a col·laborador de Ràdio es Castell, que tindrà lloc a la sala de plens per a un dels col·laboradors més actius i longeus de l’emissora municipal, que fa tres mesos va decidir tancar una trajectòria de trenta-set anys. Durant l’acte de comiat, Andrés Ferrer dirigirà unes paraules als seguidors de Ràdio es Castell, que durant dècades l’han acompanyat des de les seves cases, cotxes i llocs de treball.

Andrés Ferrer, que el pròxim mes de maig complirà 75 anys, recorda que el batle Jaume Peralta, que ho va ser entre 1983 i 1991, el va convidar a participar en la nova Ràdio es Castell, en un moment en què col·laborava amb la periodista radiofònica Diana Font, iniciant una nova etapa en la seva passió per la ràdio.

La trajectòria de Ferrer en l’emissora municipal des Castell s’ha caracteritzat per dur a terme una ràdio molt propera a la gent, amb programes que han prioritzat la interacció amb els seus oients. Una mostra ho són «Ecos del pasado» els dissabtes i «Bon dia, Ràdio es Castell» els dimecres, ambdós en horari matinal, en què Ferrer ha entrevistat a persones que han destacat en algun àmbit de la vida, ha donat veu a milers de protagonistes que han volgut contar vivències o felicitar els seus vesins i familiars, ha fet un repàs de la premsa insular i també ha posat aquelles cançons que han demanat els oients, moltes d’elles per recordar el passat. A més, durant uns anys també va tenir el seu espai radiofònic nocturn, «Tú y yo», que començava a les 10 del vespre i, a vegades, acabava a la una o les dues de la matinada, amb la complicitat dels seus sempre fidels oients.

Una persona compromesa amb la cultura del seu poble

La trajectòria vital d’Andrés Ferrer es caracteritza per la constant i desinteressada implicació en nombroses manifestacions culturals i artístiques del poble. El 1983 va començar amb les actuacions al bar Salón, que tenia un petit teatre, fins a la darrera actuació el 2004.

També ha col·laborat amb el Centre de Cultura des Castell, tant en l’organització de la cavalcada dels Reis d’Orient, personificant durant quaranta anys el rei Baltasar, com en la direcció de l’obra nadalenca «Els pastorells» i la presentació de festivals benèfics.

A més, va organitzar el grup de majorets del poble, va impulsar la sortida dels gegants i capgrossos i també va recuperar durant el Carnaval la figura de la viuda en l’enterrament d’en Camestortes, entre altres.