La demostració de doma menorquina a càrrec del Centre Eqüestre Equimar des Castell va atreure una enorme multitud de gent fins a l’Esplanada del poble. | Katerina Pu

TW
0

Amb la celebració del Dia de Balears aquest divendres, tots els municipis de l’Illa tenien preparat el seu corresponent programa d’actes per commemorar la data en què es va aprovar l’Estatut d’Autonomia l’any 1983.

Campionat de truc a Maó.

Un joc tan tradicional a les illes com és el truc va tenir el seu espai al llarg de tot el dia d’ahir a Sebime de Maó. A la localitat costanera des Castell van optar per una demostració de doma menorquina a la plaça de s’Esplanada al migdia, mentre que Alaior s’ho va passar genial amb la cercavila dels gegants pels carrers del poble acompanyats per la Banda Juvenil d’Alaior.

Per una altra banda, Soca de Mots va conquerir Es Mercadal amb una fantàstica jornada de glosat.

Glosat de Soca de Mots as Mercadal.

Canvi de plans

Si bé Sant Lluís va desenvolupar gran part de les seves activitats previstes al Pla de sa Creu, com és el cas de la festa de la cultura i la tradició menorquina, l’actuació infantil amb Pinyeta Pinyol es va haver de traslladar a la Sala Albert Camus. A Maó, directament es va suspendre la cercavila dels gegants Tomeu i Guida, que celebraven els seus 90 anys.

Tanmateix, a Ciutadella se celebra avui la IV Trobada de Barques Clàssiques i Vela Llatina prevista per ahir.