Els llaüts dels Amics de la Mar van intentar sortir a la mar, però d’igual manera que amb les embarcacions de vela llatina, els hi va resultar impossible i es van haver de conformar amb navegar per l’interior del port.  | Amics de la Mar

TW
0

Tot i haver-ho deixat tot preparat per celebrar la concentració divendres, el mal temps la va ajornar un dia més. Així i tot, el fort vent que es va aixecar dissabte matí i que va persistir durant tot el dia, va tornar a impedir que la IV Trobada de Barques Clàssiques i Vela Llatina se celebrés amb total normalitat al port de Ciutadella.

Tanmateix, alguns valents es van atrevir a sortir a la mar des de la caseta de Comandància de Baixamar, on es trobaven tots reunits.

Entre les sis barques inscrites, es trobaven els dos llaüts restaurats per Amics de la Mar, «Besitos» i «María Gloria». Les altres quatre embarcacions corresponen als bots «Estel», «Orsay», «San Fernando» i «Por de Maó». La meteorologia adversa només va permetre que sortissin tres d’aquestes barques i 12 de les 31 persones inscrites inicialment. D’aquesta manera, tan sols van poder fer una navegada de tres voltes per l’interior del port ubicat a la localitat de Ponent.