Els cinc vins que produeix Binitord, tots junts en les vinyes de la finca. | Binitord

TW
0

Els vins elaborats per la finca ciutadellenca de Binitord han estat premiats en el Catavinum World Wine & Spirits Competition, un concurs internacional al qual es van presentar cellers de més de 20 països diferents: l’Argentina, Xile, Bulgària, el Canadà, Àustria, Grècia, República Txeca, França, Alemanya…

Els vins negre i rosat de Binitord van ser guardonats amb la medalla de plata, mentre que el blanc i el seu vermut van obtenir el distintiu d’or. No obstant això, la prestigiosa medalla de gran or se la va emportar el Ciutat de Parella 2020. Es tracta d’un vi negre amb criança que ha passat 22 mesos en barriques de roure francès i americà, el qual acaben de treure a la venda.

Afició des del 2002

«Fa més de vint anys, els meus pares i una altra parella d’amics van començar a sembrar una mica de vinya a manera de hobby. Avam si sortia rem, avam si després es podia fer vi...», explica Clara Salord, membre de la gerència des de l’any 2014.

El 2007, Binitord va animar-se a sortir al mercat després de cinc anys aprenent a fer vi, tastant diferents varietats de rem i diversos tipus de fermentacions. El creixement gradual ha permès a aquesta finca de quasi deu hectàrees generar fins a 32.000 bòtils de vi a l’any, un volum de producció que aconsegueix vendre completament i sense cap mena de problema.

Segons la mateixa Clara, l’objectiu de Binitord és anar produint «un poc més de vi» cada any i anar fidelitzant més i més clients, que s’animen a comprar «un producte de qualitat» que va rebent cada vegada més distincions i reconeixements. I és que ja han notat un augment en el nombre de visites: «Ve molta gent a veure’ns, conèixer la nostra manera de fer feina i tastar els nostres vins», assenyala la gerent, a qui enorgulleix que molts d’aquests visitants es portin un vi de Binitord com a record de la seva estada a Menorca.