Van ser nombrosos els fillets i joves que a partir de les 10 del matí i al llarg de la jornada van gaudir de les activitats programades | Gemma Andreu

TW
1

Ciutadella va ser ahir l’escenari a l’Illa dels actes centrals de la segona edició de FeMA, el Festival de Manga i Anime en català que    l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) organitza a l’arxipèlag balear amb la finalitat de promoure l’ús de la llengua catalana entre la població més jove.

Van ser nombrosos els fillets i joves que a partir de les 10 del matí i al llarg de la jornada van gaudir de les activitats programades entorn d’expressions de la cultura japonesa com són el còmic manga i el cinema anime, amb una Zona Fira de còmics manga de totes les editorials que publiquen en català, il·lustracions, samarretes i figures, entre altres, i a la Zona Exposició amb la presència de joves talents de manga.

A la Plaça, va tenir lloc el contacontes «L’arbre i el vent: àlbums il·lustrats que ens arriben del Japó», a càrrec de Raquel de Manuel Mur, que va continuar amb el concert de Younenki Music, el pòdcast amb MèC i el capvespre un taller d’il·lustració manga impartit per Clara Picó.

A més, al Moix Negre Cinemes també s’hi van celebrar altres activitats durant el dia, com els col·loquis amb Júlia Bisbal, ‘Liah’, la il·lustradora del cartell del Fema; amb Oriol Estrada, coordinador de continguts del Manga BCN i cofundador d’Espai Daruma sobre «Manga: manual d’instruccions»; i amb l’actriu de doblatge Estel Tort. El darrer acte va ser la projecció de la pel·lícula «El meu veí Totoro».

Sant Lluís

La celebració del segon Festival de Manga i Anime en català es trasllada avui capvespre a Sant Lluís, donat que a les 18 hores la Sala Albert Camus acollirà la projecció de la pel·lícula «El meu veí Totoro». L’entrada de l’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Lluís, serà gratuïta fins a completar l’aforament.