Durant la jornada els participants van reflexionar sobre les iniciatives de l’Església.

TW
0

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Ciutadella l’anual trobada diocesana de joves. Un nombrós grup d’adolescents de confirmació i postconfirmació de Menorca, catequistes i monitors es van trobar el capvespre a la plaça de la Catedral, on es van organitzar en diferents grups per a començar la gimcana.

El lema de la trobada d’enguany va ser «I tu, quin món vols?», que es va convertir en el tema de reflexió durant la jornada. Amb la gimcana es va fer una ruta per diferents esglésies i espais de la Diòcesi del nucli antic: el Centre Catequístic Sant Miquel, la parròquia de Sant Francesc, el Seminari Diocesà, l’església de les Carmelites, Calós i Santa Clara.

Al Centre Sant Miquel es va explicar què són els Equips de la Mare de Déu i els tres conceptes que el Papa Francesc ens recorda que són essencials per a una bona convivència familiar: permís, gràcies i perdó.

A la parròquia de Sant Francesc van conèixer la missió social i humana de l’ONG salesiana Bosco Global, amb els països on es duen a terme projectes per a garantir una educació de qualitat i assegurar oportunitats als joves d’Àfrica i Amèrica Llatina.

Al Seminari Diocesà es van projectar dos vídeos relacionats amb Càritas, un sobre les desigualtats que pateixen moltes persones al nostre país i l’altra sobre la feina al centre de formació Ca n’Aguedet des Mercadal. A l’església de les Carmelites van reflexionar sobre les vocacions cristianes, a ser missioners i catequistes. Compromís és l’actitud clau per a viure la vocació.

A Calós cada grup va fer una activitat sobre els hàbits de consum, amb una reflexió sobre la roba i el menjar que compram: el seu origen i la seva elaboració, si són productes i aliments sostenibles, si asseguren els drets dels treballadors i un salari digne.

A Santa Clara els Escoltes de Menorca van explicar la importància de la fe. Els joves van dibuixar un peix, el símbol dels primers cristians; i també la importància de fer feina junts.

Després de la gimcana, tots van participar en la missa que va presidir el bisbe Gerard al monestir de Santa Clara. El pastor de la Diòcesi va convidar-los a fer créixer la llavor de la fe i l’amistat amb Jesús. També els va encoratjar a caminar junts cap a la Pasqua, a posar la mirada en la creu, signe de l’amor de Déu, i a no tenir por a seguir la fe i a ser referents per als altres. Aquesta trobada va acabar amb un sopar i una estona de jocs a Calós.