Els estudiants del CIFP Centre de la Mar ultimaven ahir els darrers detalls de l’exposició «Eco-naveguem». | Gemma Andreu

TW
0

La Fira de la Ciència i de la Tècnica, patrocinada i organitzada per la Fundació Rubió, arriba avui a la seva quarta edició. L’Espai Menorca, antic Recinte Firal de Maó, acull a partir de les 10 hores la jornada de portes obertes, disponible per a tot el públic fins a les 13 hores del migdia.

De fet, les autoritats han visitat els diferents estands cap a les 11 hores del matí. Entre elles, destaquen les visites del conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i el conseller del Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente. Al migdia entregaran els diplomes de reconeixement.

El dilluns 25 serà el torn per a les visites de l’alumnat de 1r i 2n d’ESO. Aquests podran conèixer de primera mà els projectes i experiments que tenen preparats els seus companys de cicles superiors, com ara 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. Ho faran en horari de 9 a 10.45 hores i d’11.15 a 13 hores fins al pròxim dimecres 27, inclòs.

La iniciativa, ideada l’any 2017 pel científic menorquí Manuel Elices, va ser materialitzada un any després pel seu substitut com a membre del Patronat de la Fundació Rubió i coordinador de la fira, l’enginyer especialista en matèria hidràulica, José Antonio Fayas.

Una desena d’estands

Enguany hi participen un total de set centres educatius de l’Illa: La Salle, d’Alaior; l’IES Pasqual Calbó i Caldés, l’IES Joan Ramis i Ramis, l’IES Cap de Llevant, i el CIFP del Centre de la Mar, de Maó; l’IES Maria Àngels Cardona i l’IES Josep Maria Quadrado, de Ciutadella.

A aquests set s’hi afegeixen dues entitats insulars de l’àmbit científic i educatiu com són l’Observatori Socioambiental de Menorca (Obsam), projecte a càrrec de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), i el Servei de Formació Permanent del Professorat.