Els jubilats van tancar la festa amb un gran ball. | Katerina Pu

TW
1

Els clubs de jubilats de Menorca han celebrat aquest dijous la seva trobada anual. Unes 750 persones que formen part d’alguna de les 11 entitats de la tercera edat adherides a la Federació dels Clubs de Jubilats van reunir-se en un gran dinar al Pavelló Sínia Costabella.

Maó es va convertir en l’epicentre d’una gran jornada pensada per als més grans. L’esdeveniment va motivar una gran mobilització en autobús des de cada poble fins a la localitat de Llevant: quatre busos des de Ciutadella, un altre des de Migjorn Gran que va passar també per Ferreries, altres dos des de Mercadal i Fornells... «Alguns usuaris, en ser poquets, també s’han desplaçat junts pel seu compte», assenyala el president de la Federació dels Clubs de Jubilats, Fel Cortés.

Els alumnes de secundària, com a acompanyants en la visita. | Katerina Pu

Intercanvi entre generacions

Una de les propostes del mateix Cortés és promoure les relacions intergeneracionals. És a dir, que joves i gent gran es coneguin i intercanviïn impressions.

D’aquesta manera, alguns alumnes de secundària del col·legi Sant Josep i de l’IES Cap de Llevant van fer de guies i van acompanyar a la gent gran a fer una volta pel centre de la ciutat. A més, van aprofitar l’ocasió per visitar junts el Museu de Menorca. «La gent gran ha de saber què fan uns i què fan altres, perquè nosaltres de joves fèiem unes coses i ara se’n fan d’altres. I la gent jove també ha de veure que nosaltres també tenim les nostres històries», explica Fel Cortés. «Nosaltres encara ens sentim joves. No podem córrer, però podem fer moltes coses encara», recorda entre rialles el ciutadellenc.

Però, abans de recórrer els carrers de Maó junts, els jubilats van convertir-se en uns convidats de luxe del Teatre Principal. Sobre l’escenari del coliseu maonès, els cors dels centres de Vassallo i Aspema van oferir un gran recital. Tot seguit, es va representar «La ratita de Vassallo», l’obra de teatre del Casal de Gent Gran de Vassallo i el Grup teatral Set de Menorca, que porten mesos representant a diferents indrets de l’Illa.

El Teatre Principal es va omplir d’un públic molt animat. | Katerina Pu

Cap al migdia, tocava fer una nova aturada: el Claustre del Carme. A Sa Plaça, els jubilats van poder gaudir d’una exposició que recollia alguns treballs manuals, pintures i fotografies elaborades per ells mateixos.

Segona edició

«És un dia pensat per fer un poc de bulla», apunta el president. Des que Fel Cortés va assumir el càrrec animat i «reclutat» pel secretari de la Federació, el migjorner Andreu Moll, és la segona vegada que té lloc aquesta trobada, un acte que considera «fonamental» per «fomentar la interrelació entre tots els clubs».

Els onze clubs de jubilats van compartir taula i van gaudir d’un dinar en família a la casa del CD Alcázar.  | Katerina Pu

«Ja existeix un bon rotllo, però és important fomentar-ho i que hi hagi trobades, esdeveniments en conjunt... Hem de generar un bon ambient i que els problemes, si alguna vegada han aparegut, desapareguin del tot i tots siguem germans. Muntar això no és fàcil i anam aprenent de les nostres errades», sentenciava.

Un gran dinar amb la presènciade tots els batles de l’Illa

Aprofitant que ahir també se celebrava una nova Junta de Batles, el primer edil de Maó, Héctor Pons, va oferir als jubilats entrar a l’edifici de l’Ajuntament de Maó i descobrir les seves sales per rematar la seva visita pel centre de la localitat.

Al mateix temps, els màxims representants de cada municipi de Menorca van voler fer costat als jubilats i van compartir amb ells un senzill dinar que consistia en un plat de lasanya i un entrepà. A més dels batles, també hi van assistir representants del Consell, amb el president Vilafranca al capdavant.