Barquito YSL rep el primer premi de Moviments Adult. | Katerina Pu

TW
0

L’onzena edició del concurs morfo-funcional del cavall de pura raça espanyola es va acomiadar ahir de tres grans jornades al Club Hípic Ciutadella. Des de l’organització ES PRE destaquen que el canvi d’escenari des de la finca ferrerienca de Son Martorellet, on s’havien celebrat les darreres edicions, al Club Hípic de la localitat de Ponent ha estat tot un encert. I és que les instal·lacions, més àmplies, han    permès poder acollir als participants amb més facilitats i també a molt més públic del que venia essent habitual. «Tot ha anat sobre rodes i ha estat un èxit total», assenyalen els coordinadors.

Cap de setmana intens

Aquest Campionat de Balears va arrancar divendres capvespre, arribant a registrar fins a 37 participants entre les 16.30 i les 21.30 hores.

L’endemà va ser el dia de major activitat al centre, ja que va coincidir amb el Campionat Nacional de Doma Clàssica. D’aquesta manera, es van arribar a concentrar 93 cavalls en la jornada del dissabte: 59 equins per part del concurs morfo-funcional del cavall de pura raça espanyola i 34 pel que fa al Campionat Nacional de Doma Clàssica.

Després del matí de dissabte, la jornada dominical va clausurar el Campionat de Balears i va acabar de decidir els guanyadors. A les 10 hores ja estava tot decidit i es va dur a terme l’entrega de premis especials.

Dues hores més tard, una darrera demostració eqüestre i una rifa final acabaren de tancar una nova edició del concurs de pura raça espanyola. A més de la presència de la batlessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, i altres regidors, també hi havia representants dels ajuntaments de Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal, Sant Lluís i Es Castell.

Els cavalls de Mallorca arrassen a quasi totes les categories

Tot i que els cavalls mallorquins es presentaven en minoria al Campionat de Balears amb només 13 representants enfront dels 21 equins menorquins, la veritat és que la inferioritat numèrica va ser anecdòtica.

Només el lluïser Jose Fermín Quevedo Coll amb Barquito YSL a Moviments Adult i Biniarroga Vell amb Bolero Biniarroga a Funcionalitat van poder alçar-se amb el primer premi. Tot i l’esforç, a les altres sis categories es van imposar les cases de l’illa veïna.