Son Putxet va ser l’espai on els participants de la trobada van intercanviar experiències i convivència.

TW
0

Els agrupaments escoltes de l’Illa van celebrar aquest passat cap de setmana la festivitat de Sant Jordi, amb el lema «Escoltes Naturalment Intel·ligents». De la mà d'altres grups d’infants i joves, els participants es van convertir en agents d’intel·ligència per valorar les capacitats humanes en contraposició al que aprenen a fer les màquines.

La trobada va començar dissabte a Alaior. Després de fer les presentacions i distribuir els grups per branques, es va fer una descoberta per dins el poble, que precisament estava en plena celebració en motiu del 720è aniversari de la seva fundació. Retrobats tots els grups a la bassa de Sant Pere, van posar rumb a la zona d’acampada de Son Putxet.

Amb les tendes muntades i ja sopats, els escoltes van realitzar alguns jocs de bosc a les diferents zones d’acampada, abans de reagrupar-se per acabar la vetllada. Expliquen des de les agrupacions que llavors es van posar en comú les preguntes i respostes de la gimcana. També es va establir una connexió especial amb Panamà, des d’on la reportera de Tramuntana TV envià informació sobre la llei escolta.

Abans de dir-se bona nit es va fer un moment de reflexió sobre els conflictes en el món, recordant «la llum de la Pau de Betlem, que els escoltes en tot moment i a qualsevol lloc, hem de ser agents de Pau».

La celebració eucarística celebrada pel bisbe Gerard i Joan Mercadal.

El diumenge començà amb la celebració eucarística, presidida pel bisbe Gerard acompanyat del consiliari diocesà d’Escoltes de Menorca, Joan Mercadal. Després de berenar i agafar forces, es van fer grups segons els països de missió de cadascú, per participar en els tallers. En cadascun dels espais, els grups feien feina entorn a una intel·ligència, «ja que els humans tenim capacitats més enllà de la lingüística i el raonament matemàtic, que són els que més es treballen a l’escola».

Ja passat el migdia, es començà a desmuntar les tendes i deixar l’espai d’acampada ben aclarit. Mentrestant, un bon equip d’agents especials preparaven les paelles per dinar. Acabat l’àpat, el grup d’infants i joves, motxilles a l’esquena, iniciaren ruta cap a Alaior per posar punt i final a la trobada.

Abans de partir cap a casa, es repartiren els records: un saquet d’anous, que tenen una forma similar al cervell i aporten nutrients essencials. Com ja és tradició, van acabar el cap de setmana formant un gran cercle i cantant l’hora dels adéus.

Sentit condol de la família escolta per la mort de Pere Oleo Cortés

Els Escoltes de Menorca van expressar ahir el seu «més sentit condol a la família i a tota la comunitat cristiana» per la mort de Pere Oleo Cortés, «una persona precursora i impulsora de l’escoltisme a Menorca». Oleo va començar a organitzar campaments parroquians l’any 1975 i el 1982 va organitzar ja un curs d’escoltisme a Alaior, exercint ja com a cap d’agrupament. Va ser consiliari de la Delegació d’Escoltes de Menorca.