Un grup de dofins prop de la costa de Menorca. | A. Cani / Marine MegaFauna UB

TW
2

Part de l'equip d'investigadors del Grup de Recerca i Conservació de Grans Vertebrats Marins de la Universitat de Barcelona es troba aquesta setmana a Menorca, de campanya amb el projecte «Dofins del Vent», que estudia la presència, distribució i ús d'hàbitat del dofí mular i altra megafauna marina en una de les àrees delimitades per a la ubicació d'instal·lacions d'eòlica marina del nord de Menorca.

Precisament, el projecte determinarà la rellevància d'aquesta àrea per a l'espècie, segons anuncien els investigadors a través de les xarxes socials on difonen els seus avenços. De les diferents variables que anoten a cada albirament de dofins, els investigadors agafen també la mida del grup, el nombre de cries i fotoidentifiquen els animals entre Punta Pentiner y La Mola

La campanya s'estendrà fins al proper divendres 10 de maig i l'equip ja ha navegat, fins aquest dimecres, 220 milles nàutiques, 110 en esforç de cerca, suposant un total de més de 28 hores. El vent de sud i, sobretot, de tramuntana a la part final de la campanya asseguren que ha estat clau en l'estudi.

El projecte «Dofins del Vent» és un dels que va resultar premiat en la convocatòria d'ajudes a la recerca de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) que es van concedir a finals de l'any passat, amb un valor de 4.411,76 euros. L'equip d'investigadors compta amb el permís d'estudi científic del Govern central i ha tingut el suport logístic i d'infraestructures de l'estació Jaume Ferrer.