TW
0

Gener de 2179. El port de Maó s'ha gelat per quarta vegada en els últims 13 anys. Aquesta vegada el gel cobreix de banda a banda el port. La grossor en la part més interior fa les delícies dels més joves, que s'han posat a patinar. L'estació meteorològica de Ferreries ha assolit un altre rècord històric, situant-se aquesta matinada la temperatura en -11ºc. La neu en alguns punts de Menorca assoleix els 40 cm d'espessor i l'illa esta pràcticament incomunicada des de fa 3 setmanes...

El que ara sona a ciència-ficció pot tornar-se en realitat segons un nodrit grup de científics. Cada vegada agafa més força la teoria que l'escalfament global derivi paradoxalment en una nova edat de gel.

Noticias relacionadas

La circulació termohalina o cinta transportadora oceànica és un flux relativament superficial d'aigua que s'escalfa i refreda segons les latituds per les que passa. Aquesta regeix en gran part el clima del planeta. Per això, si s'aboca gran quantitat d'aigua dolça a l'oceà, provinent del desglaç del pol, aquesta circulació es pot veure alterada ja que la salinitat de l'aigua es redueix i això pot fer que el corrent es debiliti. El corrent del Golf, que rep aquest nom perquè arrenca del golf de Mèxic, és un corrent oceànic que duu aigua càlida des del Carib fins a les costes d'Europa Occidental a través de l'Atlàntic Nord, aquest corrent regeix el clima temperat d'Europa.

Segons aquesta teoria, un canvi en aquesta corrent portaria Europa a sumir-se en una nova edat de gel.

Si bé és sols una de les moltes teories que envolten el fenomen del canvi climàtic, és una de les més interessants, ja que altres èpoques de fred intens, com la petita edat de gel que va viure Europa entre els anys 1300 i 1850, van venir precedides d'un període extraordinàriament calorós com el que ocorregué al voltant dels anys 800 a 1300.