TW
0

No hi ha dubte que el dijous 11 de febrer de 2010 serà una data més perquè passi a formar part del selecte nombre de dies que la nostra estimada illa s'ha vestit de blanc.

Per casualitats de la vida, aquell dia em trobava lluny de Menorca. Assistia a Bilbao al costat dels meus companys de treball a unes jornades de Teatre.

El temps a l'iPhone
El temps a l'iPhone

A les 9.30 hores del matí em va sonar el telèfon i, molt amablement, com ja fa anys que porten fent, les germanes del Toro m'anunciaven que la neu començava a caure de forma insistent sobre la muntanya. A les 14 hores ja nevava en gran part de l'Illa i a moltes zones del centre de Menorca la neu començava a quallar. A les 15 hores va arribar l'eufòria, els flocs es tornaven vertaderes bolles de cotó que queien del cel, la temperatura baixava als 0ºc i el dia es tornava en festa. La tarda va portar una pausa breu que va acabar en una gran nevada que a les 20 hores ja començava a quallar de nou. Va nevar gairebé tota la nit, i al matí, l'Illa es va aixecar freda, serena i blanca.

Noticias relacionadas

No vaig ser allà, però, com veuen, el relat que minut a minut m'explicaven els meus familiars, amics i coneguts, em va fer sentir el fred, l'eufòria i fins i tot la neu d'aquell dia.

Vaig rebre 17 missatges, 8 amb fotografies, 23 trucades i 6 e-mails carregats de fotos i vídeos. Gràcies a les noves tecnologies, el Facebook, el Menorca.info, el Youtube, etc., vaig viure una jornada com si fos allà. Minut a minut vaig poder seguir tot el que s'esdevenia a l'Illa, i així gaudir, també, d'aquella històrica jornada.

Va ser el meu dia de neu 2.0.

Foto mòbil Vane i Lluís. Maó
Foto mòbil Vane i Lluís. Maó
Situació a 1.500 metres la nit de dia 11

Situació a 1.500 metres la nit de dia 11