TW
0

El dissabte 20 de març, a les 18.32 hores es va produir l'equinocci de primavera. La paraula equinocci prové del llatí aequus (que significa "igual") i nox (que es tradueix per "nit"), o sigui, equinocci vol dir "igual que la nit", i és que dissabte tindrem les mateixes hores de dia que de nit. Això passa dos cops a l'any, a l'equinocci de primavera i al de tardor, quan la terra està col·locada en un punt de la seva òrbita al voltant del Sol. A partir d'aquest moment, guanyem hores de llum.

La Terra il·luminada pel Sol durant un equinocci
Noticias relacionadas

Els pronòstics estacionals a 3 mesos vista anuncien una continuació de les precipitacions durant aquesta florida estació. Així, doncs, si això passa, l'hivern es pot allargar molt aquest any, encara que la temperatura lògicament vagi pujant. Els dies grisos i plujosos provoquen aquesta sensació de fred per la falta de radiació solar. Això precisament és el que ha passat aquest hivern, que s'ha destacat per ser un dels mes plujosos dels últims 40 anys. Ha plogut pràcticament més del doble del que és habitual i hem tingut més dies de pluja o de cel nuvolós que no de sol. Vent, pluja, fred i fins i tot neu s'han deixat veure per l'illa, i no una sinó, en el cas de la neu, fins a 3 vegades.

Preparem-nos, doncs, a rebre aquesta nova estació que durarà 92 dies i 18 hores i, ens ofereixi el que ens ofereixi, segur que ens permet gaudir de la bellesa de la nostra illa, amb aquests camps verds i aquesta naturalesa renovada que li donen a Menorca una bellesa sense igual.

Hivern i Primavera 2010
Hivern 2010
Primavera 2010
Primavera 2010