TW
0

La primavera és l'època de l'any més canviant, els dies de sol radiant ens anuncien la prompta arribada de l'estiu. Però, de tant en tant, aquest estiu prematur es veu colpejat per un retrocés a l'hivern més cru. I és que la primavera no és més que un anar i venir de les situacions meteorològiques més diverses.

Noticias relacionadas

En aquesta època de l'any, el dia s'allarga i les hores de radiació solar són més elevades i provoquen un efecte de calor que acumula energia en l'atmosfera. Aquesta energia, en tornar a entrar en les nostres latituds una mica d'aire fred, forma aquestes potents tempestes típiques d'aquesta estació. I és en aquest moment quan aquestes violentes tempestes poden provocar un fenomen molt violent anomenat esclafit.

L'esclafit, o ràfega descendent, és creat per una violenta columna d'aire en ràpid descens que després de colpejar la superfície s'estén en totes les direccions, produint vents molt forts. A diferència de vents en un cap de fibló, els vents d'una ràfega descendent es dirigeixen cap enfora des del punt on colpeixen el terra. És un fenomen temut i impredictible i les conseqüències poden ser devastadores a causa de la gran extensió de terreny que poden arribar a afectar.

Anatomia d'un esclafit
Anatomia d'un esclafit
Conseqüències d'un esclafit a Menorca
Conseqüències d'un esclafit a Menorca
Arbres que han sucumbit a la força del vent
Arbres que han sucumbit a la força del vent