TW
0

Per a molts, la traca final de les Festes de Maó no sols anuncia el final de les festes, sinó que és un senyal que l'estiu arriba a la seva fi. La rutina del hivern s'imposa per a molts i les tovalloles, cubs, pales i altres estris de platja es guarden a l'armari.

I és aquí quan també ens adonem que el dia s'escurça a passos gegantins. A les 21 hores ja és nit tancada i els passeigs nocturns ja requereixen d'un lleuger abric. Però el senyal més evident són les primeres i normalment potents tempestes de final d'estiu.

Noticias relacionadas

En aquesta època de l'any, gràcies a la combinació de dos elements com són l'aigua calenta de la Mediterrània i les primeres entrades d'aire fred a les capes altes, es formen aquestes tempestes tan potents i característiques.

El mar s'ha anat escalfant durant tot l'estiu, i és ara quan tota la Mediterrània és una font enorme de combustible per a les primeres entrades d'aire fred, ja que aquestes, acompanyades de baixes pressions, s'alimenten d'aquesta energia que desprèn un mar tan càlid i forma les grans i de vegades destructives tempestes d'estiu. Tempestes que normalment van acompanyades de molt aparell elèctric, fortes ratxes de vent i fins i tot algun cap de fibló.

L'estiu arriba a la seva fi i cal aprofitar els últims dies de sol i calor per acomiadar-se del mar i la platja i així donar la benvinguda a una estació màgica com és la tardor, on una infinitat de fenòmens meteorològics ens estan esperant.

Llamp a les Festes de Maó
Llamp a les Festes de Maó
Tempesta d'estiu a Trebalúger (es Castell)
Tempesta d'estiu a Trebalúger (es Castell)
Mapa de temperatures de l'aigua del mar a l'estiu
Mapa de temperatures de l'aigua del mar a l'estiu