TW
0

El 2010 ha acabat deixant-nos moltes i interessants dades meteorològiques que podem destacar.

No en va ha estat l'any més fred dels últims 25, ja que va començar apuntant alt quan el mes de gener de 2010 vàrem tenir un mes atípic, amb grans borrasques, molta pluja i fred. Les típiques "seques de gener" no varen fer la seva aparició i gener va donar pas a febrer, que ens regalà, el dia 10, una bonica nevada.

Sense adonar-nos va arribar la primavera, estació que va passar sense pena ni glòria, amb els típics dies de bondat meteorològica que no es van veure alterats per a grans canvis, més aviat va estar esquitxada pels típics fenòmens d'aquesta estació, boires i dies de pluja i tempesta, intercalats per temps tranquil.

L'estiu va ser bo de passar, poques tempestes estivals i pocs dies de xafogor sufocant, va ser més aviat un suau i dolç estiu, pel que fa a onades de calor.

Al setembre canvià la situació i ens va portar una de les tardors més plujosos que es recorden en anys; només els darrers 4 mesos del 2010, ens van deixar prop de 500 litres per metre quadrat a la part est de l'Illa.

Noticias relacionadas

I el fred, el fred intens que va entrar de cop gairebé sense temps d'assimilar que l'estiu havia acabat. Una tardor amb temperatures baixes, fins i tot acabant aquesta estació ens visità una entrada d'aire polar que va fer volar de manera anecdòtica quatre flocs de neu en algunes zones de l'Illa.

I ja tenim aquí el 2011, any que ha començat amb un gener tranquil i típic amb els seus dies de sol provocats per les altes pressions que s'han instal·lat sobre l'Illa i que conviden al passeig i a gaudir de les tan fotogèniques "seques o minves de gener".

Grans borrasques han deixat rècords de precipitació

La bonica i forta nevada del 10 febrer 2010

El 2010 ha estat l'any més fred dels darrers 25 anys i un dels més plujosos