TW
0

El batle de Ciutadella vol que els bars del centre de Ciutadella tanquin a les dues de la matinada. Creu que així facilitarà la vida a aquells que han decidit viure al nucli històric de la ciutat. El propòsit és noble i elogiable. No ha de ser fàcil viure amb desenes de persones baix casa teva sopant, xerrant fort i reient. Trobar l'equilibri entre la convivència d'aquesta gent i el dret dels locals a fer negoci és una missió molt, molt complicada.

D'entrada, s'ha d'aplaudir que algú vulgui entrar a solucionar aquest tema, tot i saber que és certament difícil.

Noticias relacionadas

Aquesta noticia posa de manifest una realitat que moltes vegades passa desapercebuda: els centres de les ciutats s'estan despoblant. Volem unes ciutats turístiques per poder sobreviure econòmicament, i açò comporta algunes molèsties, com una gran circulació de persones o la proliferació de negocis, alguns dels quals malmeten la imatge d'edificis històrics.

Moltes vegades aquestes molèsties acaben desesperant a qui les pateixen a diari, i al final, la gent se'n va a viure a altres bandes. L'altre dia, el president de Ciutadella Vella ho definia molt bé: "Tots vivim del nucli antic, però alguns vivim al nucli antic i en patim les conseqüències", deia. Poques vegades una preposició havia dit tantes coses.

L'objectiu que s'ha autoimposat el batle és bo. El camí, naturalmente, serà llarg.