TW
0

Petitó meu, avui te tornaré a xerrar d'avions. Sí, fa unes setmanes ja ho vaig fer, però és que la cosa ha empitjorat. Semblava impossible, eh? Idò ha passat. Resulta que uns dels senyors que tenien avions i venien fins a Menorca han deixat de volar. Ara, els menorquins ho tenim encara més difícil per anar a Barcelona o a Madrid. I no és que hi vulguem anar com a caprici, per anar a veure els animals del zoo o els peixos de l'Aquàrium (algun dia t'hi durem). És que necessitam anar-hi de tant en tant, per feina, estudis o salut. Ja ho entendràs i ho viuràs quan siguis més gros.

I tu me demanaràs, petitó, que si sortir de l'illa és una necessitat, per què els senyors que comanden no fan cosa per a garantir aquesta necessitat? Me fas unes preguntes molt interessants, petitó, i no tenc resposta. Puc intuir que, com que a Menorca som poques persones, no importam tant com altres territoris on viu més gent i on els qui comanden es gasten milions i més milions en fer trens espectaculars, grans autopistes i aeroports que no tenen avions. Si açò fos cert seria massa trist i massa patètic, i per açò intent pensar que aquesta teoria és una invenció meva. Però és que no trob cap altra explicació per a què cap dels dos grans partits hagin posat fil a l'agulla per solucionar un tema que, des de fora, tampoc no sembla tant complicat. Ja veus, petitó, quines coses!

Noticias relacionadas

Ara, criatura, quan els menorquins quasi no podem sortir de l'Illa, a alguns els sembla una gran notícia que alguns senyors que tenen avions diguin que vindran a Menorca a l'estiu. Molt bé, està molt bé, però i a l'hivern? Petitó, algun dia t'explicaré que els d'aquesta illa vivim sobretot gràcies a què la gent ve a veure els nostres paisatges i gasten doblers aquí. I està molt bé que aquests senyors puguin venir, però resulta que, com t'he dit abans, els què vivim aquí també volem sortir, necessitam sortir, i sembla que alguns només es preocupen de què els de fora puguin venir.

Petitó, aquests senyors que tenen avions es guanyen la vida amb aquesta feina, i només volen allà on hi ha negoci. El problema és que si a Menorca no veuen negoci, no vénen, i llavors algú els ha de fer venir. Aquests que ho han de fer són els senyors polítics, els que comanden. Saps què passa, petitó? Que tenc poques esperances de què solucionin res, perquè fins ara no ho ha fet. El millor serà anar demanant a l'avi que arregli la seva barca, i la tengui a punt per si algun dia hem de partir. Així, de pas, agafam quatre serrans, que a ta mare li encanten!