TW
0

Petitó meu, si vivim, coses sentirem! T'ho dic perquè un dels senyors que comanden va dir l'altre dia que el que tu fas cada dia a l'escoleta no és educació, sinó simplement una cosa que permet als teus pares combinar la feina amb la resta del dia. Conciliació, en diuen. Tal vegada aquest senyor hauria de venir un matí a escoleta amb tu, i veure com na Joana us mostra un munt de coses. Tal vegada aquest senyor, en tost de dir coses des d'un despatx, hauria de veure tot el que fan les persones com na Joana, na Tònia, na Raquel o na Marielena.

Eloiet, jo no tenc cap dubte que a l'aula des Barranc no hi fas unes hores simplement per què noltros puguem fer feina tranquil·lament. Allò no és un aparcament de fillets, una guarderia, com en deien temps enrere. Na Joana no guarda els seus alumnes: els educa. O no educa conviure amb altres fillets i aprendre ja des de petits les regles de la convivència? No educa pintar, cantar, fer psicomotricitat o escoltar contes? Criatura, tal vegada el problema és que hi ha gent que encara pensa que educar és simplement rebre coneixements com si fóssim un ordinador a qui s'introdueixen dades i més dades. Aquest senyor no deu saber que les criatures com tu sou com a esponges, que apreneu amb cada cosa que feis, en cada moment de la vostra intensa vida. Aquest senyor no ha visitat cap de les escoletes de Menorca.

Noticias relacionadas

Saps què passa, petitó? Que en aquest país en el que has nascut, els senyors que comanden es barallen cada dos per tres per decidir com han de ser les escoles. No hi ha manera, criatura, que aquests que coneixem com a polítics es posin d'acord ni tan sols en una cosa tant important com aquesta. Tots en xerren, s'omplen la boca de dir que és el més important per al futur, però ni amb açò són capaços de deixar a casa seva el carnet del seu partit i treballar per un objectiu comú.

Criatura, aquesta és una de les coses que fan més pena en aquest país. Tal vegada els qui comanden haurien d'anar a escoleta, i alguna de les mestres els faria entendre què es treballar en equip.

Petitó meu, demà tornarem a donar el bon dia ben contents a na Joana. T'ho passaràs la mar de bé a escola, on t'eduquen, i quan partiguem, agafaràs el teu talaquet groc i donaràs una abraçada ben forta a aquesta mestra que tant bona feina fa. Des d'aquí, moltes gràcies, Joana!