TW
0

Petitó meu, avui veurem vaques. Aquesta vegada no seran dins les tanques que veim per la finestra del cotxe quan anam a Ferreries. Avui, les vaques seran dins una gran nau industrial a Alaior. Les han ben pentinat, les han tallat els cabells i fins i tot vigilen que no facin les seves necessitats al terra per no embrutar-se! Aquest cap de setmana, les vaques competeixen per saber quina és la més polida.

A Menorca en tenim moltes, de vaques. De fet, formen part del nostre paisatge. El camp menorquí és verd, com l'herba, amb els tocs blancs i negres de la pell de les vaques. Elles no són allà per decorar. Formen part del sector agrícola, uns senyors que es dediquen a fer que la terra i els animals donin el millor de sí per poder-nos alimentar. La feina d'aquestes persones, pagesos els deim, és vital, i massa vegades no la valoram prou. Sense ells, no beuríem llet de Menorca, no podríem menjar formatge artesà o verdures de l'Illa. Sense ells, el camp no seria tant polit com és, i els llocs blancs de teulades vermelles caurien a trossos. Tot i aquesta feinada, moltes vegades criticam els nostres pagesos i menyspream la seva feina. A vegades no entenem perquè els donam doblers per a què facin la seva feina, i moltes vegades el problema no són els doblers que els donam entre tots, sinó que aquests doblers arribin a qui realment els necessita i en treu profit.

Noticias relacionadas

Petitó, açò del camp és més complicat del que sembla. Hi ha les amitgeries, les subvencions, el temps, els senyors... Ser pagès és realment una feina dura i sacrificada. Per desgràcia, criatura, vivim uns temps en què tots tenim les butxaques buides, i moltes vegades, a l'hora de comprar verdures o llet, ens deixam endur per aquella que és més barata, i no pensam en els que fan la mateixa feina aquí. Tal vegada hi hauríem de pensar més, abans de triar, però ja te dic, ara mateix és complicat. La cartera pesa tant o més que la sensibilitat.

Petitó, avui els senyors que entenen de vaques donaran el premi a les que creuen que són les millors. És un concurs, i als concursos sempre guanyen uns, i altres no. Ja t'aniré repetint que el més important en aquests casos és participar, perquè si un pren part d'una competició, vol dir que s'ha preparat a consciència, i petitó, és més important la preparació que els premis. I a partir d'avui ja li podràs dir a ta mare que també has vist de ben a prop aquests animals que a ella tant li agrada gravar!