TW
0

Petitó meu, quan ton pare era més jovenet, a la tele feien un programa que es deia Barrio Sésamo. Entre moltes altres coses, els ninots d'aquest particular barri ens mostraven a conéixer els contraris, o sigui, les coses totalment oposades. En Coco era un monstre blau que no feia por i que menjava galetes tot el dia. Ell, per exemple, ens explicava què era a prop i què era enfora. Com que no sé si quan tu siguis un poc més grosset aquest programa encara sobreviurà, deixa que avui t'expliqui jo alguns contraris.

Començarem per gros i petit. Grossos són, per exemple, els elefants, i petites les formigues. Els problemes que genera aquesta crisi econòmica que patim (avam si quan puguis llegir tu mateix aquestes cartes ja ha passat) també poden ser grossos i petits. Grans són els problemes dels que han quedat sense feina, no poden pagar la hipoteca i els bancs els volen deixar sense casa. Petits són els problemes dels senyors rics que ara guanyen manco doblers que abans i no poden comprar l'últim cotxe de luxe que ha arribat al concessionari i s'han de conformar amb un model menys luxós.

Noticias relacionadas

En Coco, criatureta, també ens mostrava què era a prop i què era enfora. A prop és quan tens una cosa que quasi la pots tocar amb la mà, i enfora és quan quasi no veus aquesta cosa. A prop tenim l'escoleta i el parc de baix ca nostra. Enfora viuen les teves cosinetes de Palma o na Marga i en Josep de Vilanova. Els grossos avui també sabem que a prop tenim els mil problemes de cada dia i les retallades que ens fan els senyors que comanden. Enfora, precisament, sembla que són els senyors polítics, que prenen unes decisions demanades per uns senyors que viuen encara més enfora i que sembla que no tenen en compte els mals de cap que provoquen als ciutadans.

A Barrio Sésamo també ens contaven la diferència entre molts i pocs. Molts són els dotze cosinets i cosinetes que tu tens. Pocs són els dies que te falten per començar a dormir al llit gros. Per als grans, petitó, moltes són les persones que no estan d'acord amb les retallades en sanitat i educació, més perquè ens havien dit fa uns mesos que no farien. I pocs, criatura, són els polítics que realment escolten i fan cas.

Petitó, així com creixis veuràs que aquest món està ple de coses oposades. Algunes són lògiques i fàcils d'entendre. Altres, Eloi, jo no te les sé explicar. Seguiré investigant, avam si quan començis a demanar "per què" cada cinc minuts, ja m'he après la lliçó.