TW
0

Les prediccions meteorològiques serveixen per prevenir-nos de quin temps farà. Recorrem a elles quan tenim algun esdeveniment, com un casament, una festa o senzillament per saber quin temps farà la propera setmana perquè anem d'excursió o pintem la casa. Però a part d'aquesta meteorologia terrestre, per dir-ho així, existeix una meteorologia espacial, que és tan important per molta gent com per nosaltres ho és la terrestre... Però, què es la meteorologia espacial?

Satèl·lits que envolten la Terra
Satèl·lits que envolten la Terra

En el seu sentit més conegut, la meteorologia espacial és la que estudia i fa previsions dels fenòmens solars, com flamarades i demés. Aquests estudis i prediccions són molt necessàries no només pel seu gran interès científic sinó també per la importància que té en l'impacte directe amb la Terra i les sondes i satèl·lits que l'envolten.

Alguns fenòmens solars esporàdics, com les flamarades, llancen enormes fluxos de partícules carregades a l'espai, que poden fer malbé certs components electrònics de satèl·lits i sondes, o provocar pèrdua de dades. Amb una correcta previsió de l'esdeveniment, es pot enviar una ordre al satèl·lit perquè es col·loqui en "mode segur", desactivant els sistemes més delicats, evitant així grans danys.

Flamarada solar
Flamarada solar
Noticias relacionadas

Els humans depenem més que mai de les noves tecnologies i moltes estan governades per satèl·lits que pengen a molts de quilòmetres a sobre els nostres caps, si una flamarada solar inutilitzés aquests satèl·lits, provocant una caiguda dels sistemes, o fins i tot fos tan potent que pogués arribar a deixar-nos sense electricitat, regnaria el caos, per això més que mai són tan importants les prediccions meteorològiques espacials.

Si algú vol conèixer la previsió que farà demà a l'espai, pot consultar:

http://www.spaceweather.com/