TW
0

Petitó meu, avui tocaria explicar-te el Dia des Be, però m'has de permetre que no ho faci. La propera setmana ja te xerraré de Sant Joan, però és que aquests darrers dies no puc evitar pensar en el teu futur. Quan ho faig, tanco els ulls i, en comptes de mirar la realitat que m'envolta, em poso a somniar. Somnio que el món que t'espera és molt millor que el d'avui. Somnio que seràs un bon estudiant, que rebràs una bona formació i que després en treuràs profit. Somnio que podràs anar a una escola on compartiràs experiències amb un nombre raonable d'alumnes. Somnio que després de l'escola, et podrem pagar uns estudis superiors. Somnio que en acabar aquesta formació, trobaràs un lloc de feina en un món laboral estable, amb un contracte decent i unes condicions que et permetran conciliar la vida laboral i la familiar.

Somnio, criatura, que gaudiràs d'una sanitat pública gratuïta. Somnio que no la necessitaràs quasi mai, però que quan l'hagis d'emprar, serà allà. Somnio que les persones que no tenguin tanta sort com tu rebran ajudes dignes de l'Estat, i que els jubilats tindran pensions.

Noticias relacionadas

Somnio que podràs gaudir de la Menorca que vivim avui, de les seves platges verges i de la seva natura lliure. Somnio que et podràs expressar encara amb la teva llengua. Somnio que tindràs una casa sense necessitat de pagar un préstec durant dècades, i somnio que amb els teus impostos no hauràs de finançar bancs temeraris i directius amb més cara que esquena.

Somnio que seràs feliç. Que seràs el millor germà gran del món, i que seguiràs escampant pel món el mateix somriure que ara. Somnio que seguiràs obrint els ulls esglaiat davant qualsevol meravella que ens regala el dia. Somnio que tindràs somnis, que no viuràs envoltat d'un pessimisme com l'actual, que despertaràs cada dia amb un nou objectiu, una nova meta. Somnio que els teus somnis es faran realitat i, amb ells, també s'hi faran els meus. Somnio que podrem somniar junts, i que pensarem que els somnis es poden complir. Somnio, criatura, que la vida no sigui un somni, sinó que els somnis tenguin vida, i una vida ben llarga.

Seguiré somniant, com deia aquella cançó, i treballaré per què tu puguis tenir somnis, petitó meu.