TW
0

Il·lustríssim poble de Ciutadella; excel·lentíssims visitants que també valorau i estimau la festa; regidors, voluntaris, pagesos i nobles caixers. Vull fer-vos una convidada al seny. Després d'anys d'avanços, ara tornam a tenir Sant Joan nafrat. Amb un nou accident que ha posat al descobert que hi manquen voluntaris, que hi ha santjoaners que volen agafar ensortilles quan encara són a l'asta del cavaller, que el dispositiu sanitari per atendre ferits greus no és suficient i que els cossos de seguretat no tenen cap canal per a comunicar-se. I que tenim vuit carotes més per rompre l'any que vé quan el carrerany ha vingut massa just en les deu úniques ensortilles d'enguany.

Part del problema, és clar, vé de la massificació. Però què hem de fer? Imposar als nostres universitaris que deixin de xerrar de les festes als seus companys de classe? Ometre tota referència de Sant Joan a les guies turístiques? Posar valles as Pla? Registrar tothom que hi entri com en un partit de futbol? Posar un detector de borratxos? I quants de gins has d'haver begut perquè es consideri que vas gat?

Ningú vol disbarats com aquest. Així que només hi veig solució si tots ens implicam. Sí, tu, santjoaner de sang però de boca. I també totes les administracions. Que no només l'Ajuntament ha de tirar del carro d'aquesta festa massiva.

Noticias relacionadas

M'oferesc, el primer, a donar una passa i a fer-me voluntari si fa falta. Som molts, i podem. I si hem d'anar uns mesos al gimnàs a preparar el cos per a cops i empentes, endavant. Anem a aconseguir entre tots que, de dever, aquestes siguin les millors festes del món.

Deman als caixers senyors que segueixin l'exemple dels Olivars i ajustin l'hora dels seus rellotges a la den Sebastià que, fins i tot quan fa tard perquè no li obren prou pas, ens fa creure a tots que és puntual.

I faig una convidada al respecte però, sobretot, a la implicació. A l'exemple que hem de donar tots els que hem viscut des de sempre la festa. Ciutadellencs i ciutadellenques, as Pla hi falta seny! He dit...