TW
0

Aquesta novel•la breu de Ian McEwan retrata la nit de noces d'una parella britànica a un hotel a la platja britànica de Chesil. Tant l'Edward com la Florence són verges i inexperts. Estem a principis dels anys seixanta i encara no ha començat l'alliberament sexual que es va iniciar aquella dècada. "A la platja de Chesil" es descriu molt bé els dubtes i les preocupacions de dos joves abans de passar la seva primera nit plegats.

El relat està tramat a partir dels punts de vista dels dos personatges. D'aquesta manera el lector és testimoni de tots els malentesos que es produeixen entre els dos. Quantes vegades les relacions personals no estan construïdes a partir de grans malentesos? La bifurcació de pensaments ens permet veure també les diferents expectatives dels dos personatges en front del seu primer encontre carnal.

McEwan, autor entre d'altres novel•les d'"Expiació", "Dissabte" i "Amsterdam", demostra a "A la platja de Chesil" la seva capacitat per crear tensió narrativa de situacions aparentment banals.

Escrita el 2005, aquesta obra que va ser seleccionada pel premi Booker de 2007, es pot trobar en una edició "low cost" a la col•lecció "La butxaca" de les editorials Empúries i Angarama.

A la platja de Chesil

Ian McEwan

Wditorials Anagrama i Empúries