TW
0

A Ciutadella no ens avorrim. Apart de platges i festes, tenim tants edificis públics tancats que podríem organitzar un tour turístic amb tant d'èxit com la volteta que pots donar a Palma entre els Jutjats, Son Espases, el piset de Matas i el Palau de Congressos. Aqui ens podem trobar al Xampinyó (planetari) rovellat que en temps del tàndem Brondo-Avel·lí ens va créixer al bell mig del Canal Salat, en teoria per mirar les estrelles, i des d'allà passar per la dessaladora, el Teatre des Born o Can Saura. Que, si descomptam la primera, ens han costat 10 milions d'euros. És a dir, que cadascú de noltros hi ha posat 340 euros de la seva butxaca per a que segueixin igual. Tancats des de fa cinc, vuit o quinze anys, com el primer dia, i perquè només s'obrin per fer ontes. Com les jornades de març a Can Saura, que sols van durar dos dies, o la que se'ns anuncia al Teatre des Born. Que s'obrirà per Sant Antoni per a escoltar el discurset del president Tadeo. I torna a posar la clau al pany.

Noticias relacionadas

Però, en aquest pas, el tour també haurà d'incloure la visita a les 30 terrasses interiors que, per mor del Pla Especial del Casc Antic, s'hauran de tancar a tot el centre. Per l'aplicació amb 15 anys de retard d'una normativa sense sentit que mai no hauria d'haver estat aprovada Dalt la Sala. És la preservació del dret dels veïns al descans duita a l'extrem, la ridiculesa màxima. Si ja hi ha ordenances que regulen els renous i els horaris de la seva activitat, i es fan complir, quin sentit té negar-los -negar-nos- també les terrasses, quan són un dels majors encants turístics que té el nostre municipi? Perquè el mateix que es queixa del renou envia després al seu fill a demanar feina al restaurant i els dissabtes es muda per convidar la seva dona a sopar.

Tot és possible a Ciutadella, on l'esquerra planifica sense passar avant i el centre-dreta improvisa. I ostenta així el récord de batles dimissionaris de la democràcia menorquina. Però el cens de població mai no atura de créixer. Deu ser de gent que vol fer el tour...