TW
0

La vida d'una dona qualsevol, Marie Commeford, és el que ens ofereix aquesta delicada novel•la d'Alice McDermott (Nova York, 1953), autora que ha estat finalista tres cops del Premi Pulitzer, així como del Los Angeles Times Book Prize i el PEN/Faulkner Award.

La protagonista, nascuda a un barri d'immigrants irlandesos al barri de Brooklyn dels anys vint, ens conta alguns episodis de la seva existència des de l'infància fins a la seva vellesa, set dècades més tard. La primera feina, les decepcions amoroses de la joventut, el matrimoni, la maternitat...res que no sigui una vida corrent.

Comença la seva evocació recordant una història de la seva infància, la d'una veïna una mica més gran que ella i acaba amb un relat sobre el seu germà que va ser capellà. Entremig tota casta d'experiències i la presència pròxima de la mort.

"Algú" no és del tipus de llibres amb una trama que atrapa al lector. És una novel•la lenta que es va desplegant pas a pas. Mc Dermott ens mostra com la vida es manifesta en uns pocs instants claus i al acabar ens sentim recompensats.

Algú

Alice McDermott

Traducció de Marta Hernández i Zahara Méndez

Ediorial Minúscula

328 páginas