TW
0

Faig tantes hores a la redacció sense poder anar al cineclub ni veure els partits de futbol que, a la força, he de valorar el que costa guanyar-se un sou digne. Així, almenys, em puc posar més en la pell de qui ha instal·lat plaques solars al terrat de ca seua i ara veu com l'Estat el vol penalitzar per fer-ho. O de qui es passa un mes fent feina dret en una botiga per guanyar menys que els 924 euros que s'embutxaca un polític per una horeta al Consell d'Administració d'Autoritat Portuària.

Noticias relacionadas

Poques vegades es té la mateixa cura amb els doblers públics que amb els que es guarden al compte corrent; i estaria bé, sobretot a la vista de la nova ecotaxa que el Govern vol recaptar a turistes i residents. I que consti que no hi estic en contra, perquè quan he viatjat m'han fet pagar a l'hotel uns euros més en concepte d'impost. El que no veig tan clar és l'ús que se'n faci. Els quatre primers anys, de 1999 a 2003, es van recaptar 96 milions a les Illes, però només tres i mig es van invertir a Menorca, molt lluny del 10% que habitualment se'ns atorga. Sí que és cert que part van ser per a Can Saura, un edifici que va camí de batre els rècords d'inversió sense retorn. Fa 15 anys que és públic i ja s'hi han gastat més de vuit milions, però no és res d'allò que havia de ser: ni museu ni jutjat. I encara roman tancat.

Quan es tracta d'infraestructures, gairebé mai practicam la 'triple R' que tan saludable resulta en la gestió dels residus. Simplement tiram l'edifici, l'abandonam, sense preveure-hi cap ús immediat. I per açò tenim un antic hospital tancat que cau a trossos. Hi hauria d'haver una llei que impedís obrir o construir cap nou edifici sense donar també alhora un ús i una partida econòmica al que rebutjam. I, tal vegada, ens hauríem de repensar abocar set milions a construir un centre de la Reserva dalt s'Enclusa mentre no tinguem aquest concepte, prou sostenible, ben aclarit. Mentre n'hi hagi que cobrin dietes de 924 euros per reunió i es conformin a encarregar estudis i convocar comissions sense prendre cap decisió, fins i tot donar dos d'euros d'ecotaxa, farà mal...