TW
0

Un Grand Tour artístic i sentimental per Europa és el que ens proposa David Nicholls a "Nosaltres". Nichols (Hampshire 1966) és l'autor, entre d'altres de la novel·la "Un dia" de la que es van vendre cinc milions d'exemplar a tot el món i va ser adaptada al cinema però Lone Sherfing amb Anne Hathaway com a protagonista principal.

"Nosaltres" conta la història de la família Petersen que decideix fer un gran viatge cultural per Europa abans de que el seu fill adolescent marxi de casa, com ja ha anunciat. La imminent emancipació de l'Albie serà com el llançament d'una bomba a la família ja que la Connie, la mare. decideix que quan se'n vagi l'Albie ella es separarà del seu marit Douglas.

Per a ell, un científic, una mica quadrat però molt intel·ligent, el viatge estival se li presenta com una gran oportunitat per reconquerir la Connie i que no es separi. Amb aquesta objectiu prepara meticulosament les diferents etapes i totes les visites a museus i llocs d'interès turístic pels diferents destins que volen visiten: França. Bèlgica, Alemanya, Holanda i Itàlia.

Però les coses gairebé mai surten com un les planifica i això és el que conta aquesta entretinguda novel·la en que l'acció es reparteix entre el pressent del viatge i tots els antecedents de com es van conèixer la Connie i el Douglas i els seus passats respectius.

Nosaltres

David Nicholls

Traducció d'Albert Torrescasana

Editorial Empúries

479 pàgines