TW
0

No és gaire difícil de preveure que aquest estiu els problemes per accedir a les platges verges de Ciutadella, especialment les de la costa sud, seran més importants que l'any passat. Sense l'aparcament privat de Macarella, que no tenia sentit on s'ubicava, hi haurà menys places per deixar els cotxes i per tant, l'accés es tancarà fins i tot abans que el darrer estiu.

Les mesures que s'aplicaran pretenen evitar que els conductors aparquin pels camins, un cop saturats els aparcaments. I que els vigilants no pateixen, com ha passat, els efectes dels estiuejants enfadats. Són les úniques mesures que posen en marxa les administracions.

No s'ha fet cap passa ni per ordenar nous espais per aparcar, ni s'ha avançat en una idea interessant del conseller Miquel Preto sobre els autocars llançadora des d'un punt més pròxim a la ciutat.

Noticias relacionadas

En aquest cas, crec que el motiu no és tant la manca de gestió, sinó la idea política que les platges verges tenen una capacitat limitada i que no poden admetre més banyistes. Els límits fa anys que se superen. I es tracta de «posar ordre».

El problema no és senzill. Venem la bellesa extraordinària de les platges verges i si els turistes no hi poden accedir no hi ha dubte que serà un factor de queixa sobre el producte turístic que oferim. Ja ho és. Els turistes més matiners seran els que podran estendre la seva tovallola. A les queixes també s'hi sumaran els menorquins, sovint més donats a veure els inconvenients del turisme que no els avantatges. Alguns poden considerar que tenen un cert dret preferencial.

Controlar la pressió humana sobre les platges verges és una necessitat comprensible. Però els responsables polítics haurien de veure la forma de donar resposta a les necessitats d'una illa turística que presumeix de la conservació del seu patrimoni natural.