TW
0

N'Ignasi, un reporter fotogràfic desencantat de la vida, torna al seu poble natal, d'una illa asfixiant i innominada. Amb la herència de la fortuna del seu pare, que era el cacic local, espera reformar la casa familiar i fer-hi una llibreria.

El pla del protagonista toparà, però, amb l'immobilisme local, amb els seus propis records amargs d'infantesa i amb un món petit i de mala mort. Hi ha una dita que ho explica: poble petit, infern gran.

A la illa irrespirable passaran uns fets que complicaren les coses. A les obres de dragatge del port del poble apareix un cadàver que ningú reconeix. Una rissaga provoca varies morts. El protagonista estableix una estranya relació amb la doctora del poble.

La darrera novel·la d'Esperança Camps va del mal, com ella mateixa diu en el pròleg: "De fer mal i de rebre mal. De no fer res per evitar el mal. I de fer mal sense voler".

No és un llibre amable, és "una pertorbació atmosfèrica, una tempesta permanent" en la que ens submergeix l'autora ciutadellenca que ha donat un nou pas en la seva consolidada carrera literària.

La draga

Esperança Camps

Editorial Llibres del Delcite

199 pàgines