Hi ha molts mites falsos sobre els espinacs

TW
0

La setmana inclou dimarts a Sant Jaume, patró de pelegrins i cavallers i de la vila des Castell amb la lluna en el Quart Creixent, dimecres dia 26, a les 00 hores i 7 minuts de la nit. Dimecres és Sant Joaquim i Santa Anna, la qual tengué un poc clar embaràs. No en parlarem gaire, ja que sembla que el padrí arrossegava una certa esterilitat. No obstant això, a més de la Maria primera, va tenir dues maries més i quatre al·lots, arribant a protagonitzar dues viudetats i tres noces. És la patrona dels miners, de les cosidores, joiers, ebenistes i molts altres oficis. Dimecres també és el Dia dels Padrins.

EN GENERAL, MOLT DE SOL PEL JULIOL NO FA MAL. La vegetació i especialment els arbres necessiten aigua. En aquest temps, difícilment cauen els ruixats. A vegades, no obstant això, solen forts i només a redols. Les plogudes ajudarien a desactivar el gran perill d’incendi que hi ha ara mateix. Per tot això és desitjable un comportament distint del temps que signifiqui el trencament del cicle de sequera que duim. Fins ara dins el juliol el sol ha dominat.

PER SANTA MARTA, POSADA A LA CARTA. Divendres que ve, festa de Santa Catalina Tomàs, l’única santa mallorquina del calendari i dissabte, Santa Marta, patrona de les mestresses de casa, taverners, cambrers, hotelers i tot el ram d’hostaleria. Associada a les prunes madures i als bons pastissos protegeix del mal d’estómac i del dolor als ronyons. Ara és el temps de sembrar espinacs, encara que el seu cultiu es realitza durant tot l’any. Una verdura que es pot consumir fresca, cuita o fregida. I que habitualment trobarem congelada.

SI VOLS BONS ESPINACS, PEL JULIOL SEMBRATS. Està molt estesa la idea que són molt rics en ferro. Convé sembrar els espinacs, des d’aquesta època i fins en acabar l’estiu. Això permet dur a terme la recollida a principis d’hivern. També es planten a finals de febrer, per la Quaresma. Diuen que no s’han de sembrar on abans hi ha hagut bledes o remolatxa de taula. Per tal d’obtenir una producció esglaonada, s’aconsella fer plantades periòdiques cada vint dies en terrenys lleugerament humits.