TW
0

Aclariments a la senyora Gener

Després de llegir la carta de la senyora Gener, m'he quedat bocabadada. Qualsevol diria que mai ha gestionat.
Però, com que no tenim res a amagar, no es preocupi que li donaré explicacions i la treure de dubtes.

- La Sra. Gener, vol que li expliqui on és l'austeritat, idò li ho explicaré de manera clara i llampant perquè vostè i tots els ciutadans ho entenguin:

1. Hem reduït les despeses per manteniment de serveis en 755.619,36€ . En el darrer pressupost que vostè va fer les despeses per manteniment de serveis era de 11.501.208,85€, en el darrer pressupost que ha fet l'actual equip de govern les despeses per manteniment de serveis és de 10.745.589,49€.

2. Hem reduït les despeses de personal (és l'únic ajuntament de Menorca on aquestes despeses no s'han incrementat).

3. Hem augmentat les ajudes socials , la qual cosa creiem molt importat en èpoques de crisi econòmica.

4. Hem posat en marxa un pla per a controlar les compres que es realitzen des de les diferents àrees de l'ajuntament, fent que només es puguin realitzar les compres en les qual hi hagi partida pressupostària. A més, es duu un control estricte i rigorós de totes les despeses que es realitzen.

5. Hem reduït les despeses supèrflues a la mínima expressió com els càterings, els viatges, els concerts de M-clan, etc.

- Respecte a les factures pendents, és cert que qualsevol equip de govern que entra es troba amb les factures que l'anterior equip de govern ha deixat, no hi ha cap dubte. Ara bé, vostè diu que el 2003 va haver de pagar 2.000.000€ en factures pendents, però és que nosaltres ens vam trobar 4.000.000€ en factures pendents (el doble del que vostès van trobar al 20203) , la qual cosa no s'entén després que durant dos anys vostès ingressessin més de 3.500.000€ extres , per l'augment de l'ICIO i l'augment del l'IBI.

- Em demana perquè no baixam l'IBI?2 Molt senzill, perquè els ingressos de l'ajuntament mitjançant impostos ha disminuït (sobretot per la baixada espectacular de l'ICIO) i si baixam, també, l'IBI (uns dels ingressos més importants de l'ajuntament) implicarà que l'ajuntament no tindrà pràcticament ingressos i per tant, no podrà realitzar els serveis que s'ofereixen a la població: neteja viària, recollida de fems, escoles esportives, escola de música, serveis d'assistència a domicili, etc.

Estic ben segura, que als ciutadans no els importa haver de pagar impostos a canvi de donar-los uns bons serveis sempre que se'n faci un bon ús dels seus doblers .

Des de l'oposició es va criticar molt l'augment de l'IBI (en un 40% després d'haver-lo rebaixat un 20% en campanya electoral) ja que es va produir en èpoques de vaques grasses i a més ha quedat demostrat que era injustificat ja que cap de les despeses que s'havien de produir amb aquest augment s'han realitzat. I li torno a demanar, em pot explicar en què es van gastar els doblers obtinguts amb aquest augment?

- Em demana perquè no pag les certificacions pendents, que tenen pressupost previst. Senzillament, perquè van deixar-ho escrit damunt el paper (segons quines coses, d'altres han aparegut per art de màgia) però no van deixar-hi el doblers. I així, és mal de fer pagar-ho.

- La senyora Gener té la barra de dir que l'actual equip de govern s'ha endeutat 9.000.000€. Però senyora Gener : 2.100.000€ de deute en un préstec extraordinari per pagar part de les factures pendents que vostès van deixar, més de 3.500.000€ per pagar les amortitzacions dels consorcis de les infraestructures que vostès van realitzar moltes d'elles desmesurades, 600.000€ per el primer pagament de l'expropiació dels terrenys de Santa Rita, etc . És a dir , dels 9.000.000€ que vostè diu, n'hi ha més de 6'5 milions d'euros que ens hem hagut d'endeutar per poder pagar el que vostès van deixar empantanegat. Per tant, l'actual equip de govern s'ha endeutat 2,5 milions d'euros de cap manera de 9 milions.

- La senyora Gener vol que li aclareixi perquè en el pressupost de 2010 hi ha quasi dos milions més de despeses que en el del 2009? Idò, li ho aclariré.

1. L'actual equip de govern ha aconseguit que les altres administracions inverteixin 1.000.000€ més en millores ,mitjançant la llei de barris, a Dalt sa Quintana i mitjançant el PIC , a diferents carrers de Ciutadella. I aquest milió d'euros l'hem reflectit al pressupost.

2. Aquest any s'han de pagar 400.000€ més en amortitzacions de préstecs, i això, també s'ha reflectit al pressupost. (en el darrer pressupost que vostè va fer(2008) amortitzàvem 961.450€ , al 2009 1.822.376,91€ i a l'actual (2010) amortitzarem 2.206.823€).

3. Al pressupost d'aquest any, s'han augmentat les partides destinades a abalisament de platges, socorrisme i neteja de zones verdes a urbanitzacions perquè des de l'equip de govern apostem pel turisme i per la qualitat en els serveis. També, s'ha reflectit als pressuposts.

4. En el pressupost d'aquest any s'han augmentat les partides destinades a les ajudes socials i a les persones amb dificultats econòmiques ja que en èpoques de crisi són els que més pateixen. Per descomptat, als pressuposts s'hi ha inclòs.

Per tant, si fa comptes veurà que li surten els 2.000.000€ d'augment del pressupost de 2010 respecte 2009. Com pot comprovar , tots aquests motius no estan barallats amb l'austeritat que l'equip de govern predica i aplica.

Esper que amb aquestes explicacions la senyora Gener, i tots els ciutadans, hagin aclarit els seus dubtes respecte a la gestió que duu a terme l'actual equip de govern , una gestió des de l'austeritat però sempre oferint serveis als ciutadans i gestionant per bé dels ciutadans, que per açò esteim dalt la Sala.

Senyora Gener si necessita més explicacions no dubti en adreçar-se a l'ajuntament que amb molt de gust la rebré.

PD: La senyora Gener no es cansa de dir que nosaltres ens aferrem al passat , a la mala gestió de l'anterior equip de govern, però és que senyora Gener moltes de les nostres actuacions es veuen condicionades per la mala herència rebuda i és fa molt difícil avançar amb aquest pes sobre l'esquena en èpoques de crisi econòmica. No dubti però, que treballem amb ganes per intentar millorar el que ens van deixar, pel bé de tots els ciutadans. I que tots els ciutadans tenen les portes obertes de l'ajuntament per demanar les explicacions necessàries i els dubtes que tenguin respecte a la gestió d'aquest equip de govern.

Joana Gomila Lluch
regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Ciutadella


Salutació als valencians/es
Es per a mi, una gran satisfacció el poder escriure aquestes linees com a nou president del Centre Valencia de Menorca. Durant aquest curt, pero intens any que he estat colaborant amb aquest centre, m'he pogut adonar de la gran feina i esforç d'aquest colectiu de gent per apropar la festa i arrels valencianes a la gent d'aquesta benvolguda illa de menorca. La cual cosa ha fet que el nivell d'implicació amb aquest centre cada vegada siga major.

M'agradaria destacar el alt nivell de dinamització i participació que ha conseguit l'anterior junta presidida por D. Pascual del Rey acostant la cultura valenciana a aqueste terres de Menorca.
Ja per finalitzar, desde aci m'agradaria animar a tota aquella gent d'aquesta illa que li puguera interesar la nostra terra de Valencia o el nostre Valencia CF, que no dubte en posar-se en contacte amb nosaltres (Telf.971.37.93.76) on els esperarem amb els braços oberts .

PACO SOLER MAS
president