TW
0

Al señor Falagan, concejal de Urbanismo
Hace unos meses recibí una comunicación como propietario que soy de un solar situado en la calle Josep Maria Pasarius 16 de Alaior en el cual me decían que tenía que vallarlo, lo cual me pareció muy normal y lógico ya que de verdad podría ocasionar algún accidente a más de una imagen de dejadez en esta calle, y también en una zona verde que se está haciendo nueva, ya que este solar da a dos calles, y en el comunicado el ayuntamiento dice, que si no puedo hacerlo yo por mi cuenta ellos procederán al vallado ya que el artículo del cual no me acuerdo del número, así lo dice y después se me pasa el cargo a mi persona. Un día fui al ayuntamiento para hablar con el señor Falagán para pedirle un poco más de tiempo ya que el que me daban el constructor no podía realizar el trabajo, me atendió muy correctamente, llegamos a un acuerdo y actualmente el solar está vallado. Digo todo esto porque en la calle Comercio número 3 de Alaior (antigua fábrica de zapatos) desde hace, más de un año se puso una protección a una parte de la fachada por peligro de derrumbe, no sé si de la fachada o del tejado, pero da igual ya que el peligro es el mismo a más han puesto unas vallas para que los peatones puedan pasar, las cuales no sirven para nada ya que si se cae la fachada los peatones que por desgracia estén cerca de esta zona estarían en peligro, otro tema es que quita unos 4 ó 5 aparcamientos cosa tan necesaria, escaseada y valiosa en el centro del pueblo, y aquí viene mi pregunta ¿no puede el ayuntamiento tal como se me comunicó a mí, amparándose con el artículo arriba mencionado exigir a los propoietarios de este edificio prácticamente en ruinas que lo reparen o que lo haga el ayuntamiento, como se me dijo a mí y después se lo cobren a los señores responsables del edificio como un impuesto especial o como les parezca oportuno, o es que este artículo sólo vale para ciertos casos, es que existen todavía ciudadanos de primera y de segunda categoría a más veo en la misma zona donde está mi solar otros solares sin vallar. Espero me contesten y me den una explicación a mis preguntas por mediación de este mismo medio de comunicación ya que se lo pedí en su día por email y todavía no he recibido contestación por su parte.
Muchas gracias.

Benito Mercadal Giménez
Alaior

El Transport Aeri, la societat i el seu entorn
Fa ja molt temps que les Associacions de Veïns ens venim pronunciant sobre la gran necessitat que tenim els menorquins (tots), de comunicar-nos amb l'exterior, la de poder senzillament traslladar-nos d'una illa a una altra i a la península, simplement amb la mateixa llibertat en la qual es traslladen d'un lloc a un altre els ciutadans que no són illencs.
No és un tema nou. Aquesta societat civilitzada pertany a una societat avançada on els privilegis ens demostren que solament són per a uns pocs ciutadans, i deixen de pertànyer a punts que si els necessita de debò. El fet de no poder comunicar-nos o no poder traslladar-nos cap a altre lloc, quan en realitat és necessari, és senzillament perdre els drets adquirits com ciutadans illencs que som. Menorca no es mereix per dret propi aquesta desqualificació. Aquest mitjà de transport que tenim, no satisfà ni està justificat per una societat socialitzada i avançada com la nostra, tots sabem que és un mitjà poc eficient. La nostra societat, (els ciutadans que vivim i treballem en la Illa), no ens mereixem un tracte tan vexatori com el qual estem rebent. El fet de viure envoltats per aigua, no s'ha de traduir en retallades socials. Hem d'entendre els menorquins, que el nostre sistema o societat, és una realitat comuna, que ens engloba a tots, amb tots els béns existents, amb tots els seus recursos socials, culturals i econòmics i de tots els individus. La naturalesa que ha adquirit el transport Aeri en l'actualitat, requereix ara ja, d'una organització i la condició necessària és que sigui eficient. Això ajudaria a satisfer les necessitats individuals de tots els menorquins. El gran avantatge organitzatiu, especialment davant l'eficàcia en l'esforç humà, en referència als nostres recursos, seria encertada per a cobrir aquesta gran necessitat que col·lectivament ens beneficiaria. Crec que és hora que la nostra societat vagi comprenent que aquests recursos organitzatius que tenim, són fonamentals per al nostre desenvolupament com persones. D'una banda, la nostra comunitat Illenca ha de comprendre i satisfer algunes de les seves necessitats més fonamentals. Pot ser que ara sigui el moment mes adequat per a això. La lluita pels nostres drets més fonamentals a Menorca té molts precedents positius , i que ha conreat una cultura de solidaritat important en la societat Menorquina. Els individus que la formem, hem sabut en el seu moment, ser coherents amb la nostra pròpia naturalesa. El resultat ara ha de ser d'optimisme, d'integració, de solidaritat, de ser capaces de ser còmplices del que realment ha de ser nostre, del que realment ha de ser digne. El benefici d'aquesta solidaritat organitzada, ha de ser naturalment, el benefici individual emocional, polític, econòmic i cultural. La societat col·lectivament, es beneficiària d'un sistema mes eficient davant recursos individuals.
Així dons, davant el gran problema que tenim els individus d'aquesta illa amb el transport aeri, no ens queda altre remei, que solidaritzar-nos tots plegats per trobar col·lectivament la solució. Endavant doncs.

Manolo Lora
Maó

Una respuesta al editorial
El Editorial del diaro Menorca del pasado martes dia 16 se plantea:" Se trata de preguntar si fomentamos la sostenibilidad".Debería haber acuerdo y consenso sobre la definición de sostenibilidad.Se suele usar como "mantener", "perdurar", "conservar", "proteger", "reciclar", "largo plazo", etc.

Quizás una forma simple de expresar la sostenibilidad, sería "pensar en el mañana". La sostenibilidad requiere visión de futuro e inversiones rentables que perduren en el tiempo. Con subvenciones y voluntarismos se cae en los parches del corto plazo.Es imprescindible aceptar que el hombre no es por naturaleza destructor del territorio, que se necesita su presencia profesional y respetuosa con los recursos.

De lo contrario, en vez de la sostenibilidad se fomenta el abandono, sin pensar en el mañana. El resultado son campos abandonados y edificios en ruinas.
El territorio no se protege abandonándolo a su suerte, sino fomentando actividades rentables a largo plazo.

El PTI tiene muchas cosas buenas pero, como todo, es mejorable y entre todos, debe mejorarse.
Atentamente.

QUIM Carretero
Ciutadella

Transport aeri, no ens oblidem!
n Arran de la carta de la Federació d'associacions de veïns de Menorca, referent al transport aeri, publicada en aquest mitjà, des de l'Associació de Veïns de Sant Climent volem donar suport a la idea d'unir-nos per fer força en front la necessitat d'unes connexions aèries dignes per a la nostra illa.

Creiem que ara que s'han començat a moure els fils, no s'ha de deixar en l'oblit, ja que som els menorquins i menorquines els més interessats en el tema del transport. No em d'oblidar que el turisme és una de les principals fonts d'ingressos a Menorca.

Vista l'eficàcia del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca, per intentar evitar el trasllat de SEBIME a Mallorca, aconseguint més vols per als dies de la fira, considerem que si és possible fer-ho per dos dies, també es poden millorar les connexions durant tot l'any. Ben segur que molts estudiants i familiars, així com tota la gent que viatja sovint per motius laborals, agrairien una major oferta de vols, així com uns preus més assequibles. De la manera que ho tenim ara, s'ha de viatjar quan les companyies volen, per aconseguir uns preus raonables, i sense entrar en el tema dels horaris...

Aprofitant l'oportunitat, deixem el debat obert per a que tothom qui vulgui en pugui dir la seva, esperant aconseguir entre tots una Menorca més ben connectada amb la resta d'aeroports.

Potser ara que la nova consellera de Turisme és menorquina, podem fer pinya per fer veure a tots els de dalt la Sala que el que es reclama no és un caprici, si no una necessitat per a la nostra Illa.

AVV SANT CLIMENT

Al señor Ramon Orfila
Primero de todo, enhorabuena por el nuevo destino de la Dirección de Medio Ambiente del Govern de les Illes Balears, del cual nos sentimos profundamente satisfechos y orgullosos. Deseándole lo mejor para este nuevo mandato que sabemos que es merecedor de ello.Nuestra incógnita es saber si usted será capaz de defender el área de medio ambiente con tanto ahínco y empeño como ha defendido nuestro antiguo parque de Es Mercadal, arrancando de cuajo los cipreses que tanto embellecían y adornaban el mencionado parque.Con su magnífica labor está privando a los niños escolares y no escolares a jugar y disfrutar de este bonito rincón de pura vegetación y que a partir de la construcción de la "macro-obra" habrán de hacerlo sobre un parque de hormigón.

Le recordamos que compartimos la ubicación de la nueva "escoleta" infantil pero, lo que no compartimos, es la monstruosa obra del edificio que se está construyendo, la cual creemos desproporcionada y consecuencia de ello priva a unos veinte vecinos de esta localidad de gozar de la luz solar a través de sus ventanas.

P.D. Sr. Orfila, esperamos que sea más valiente a la hora de defender el parque infantil de Es Mercadal.
Atentamente.

Mariano Vílchez
Es Mercadal