TW
0

Pendents de la diàlisi
a Ciutadella

Els sotasignants, malalts renals actualment en diàlisi, volem manifestar:- Que a l'abril del 2000 es va crear la unitat de diàlisi de Ciutadella per tal de donar servei als malalts de la zona de ponent de l'illa resultat de intenses gestions de l'ajuntament de Ciutadella i l'associació de malalts renals de Menorca.- Que aquest servei de diàlisi es va crear de forma provisional amb el compromís d'una millora de les instal·lacions que garantís les condicions de seguretat establertes per la normativa sanitària vigent.

- Que dia 25 d'abril del 2009 IB-Salut a instàncies d'ALCER feia públic el seu compromís de realitzar la necessària adequació de les instal·lacions a la normativa sanitària.

- Que fins desembre del 2009 , 8 mesos més tard, no es van iniciar les obres.

- Que des de dia 9 de desembre els malalts renals de Ciutadella que precisam diàlisi hem d'anar a Maó per rebre el tractament tres dies cada setmana mentre es fan les obres de remodelació de la unitat que ha tingut una provisionalitat que ha durat 10 anys.

- Que dia 9 de febrer, en visita a les obres de la sala, els responsables d'IB-Salut ens van fer saber que les obres estarien llestes a finals d'aquell mateix mes i que els primer dies de març s'instal·larien les noves màquines.

Estem a dia 2 d'abril, 30 dies després, i encara no sabem quan s'instal·laran les màquines.

Prest farà quatre mesos que anam i venim esperant que acabin unes obres que havien de durar dos mesos.

Fa quatre mesos i ara ens diuen que hem d'esperar fins no sabem quan.

Dies enrere apareixia a premsa una informació que donava a entendre que els malalts estem d'acord amb retrassos injustificats. Res més fals.

Exigim que IB-Salut compleixi el seu compromís i posi en marxa ja, sense més retards, la unitat de diàlisi de Ciutadella, acomplint així el seu compromís i garantint la seguretat dels malalts.

Coloma Marquès Taltavull
presidenta ALCER - Menorca
José Luis Llorens Iglesias
Pedro Espí Pons
José Salord Bosch
Juan Moll Ribot
Esteve Pons Franco
Juan José Campos