TW
0

A los intocables
del poder

Es triste y lamentable que las personas con poder, se permitan atacar e insultar a las personas que no están de acuerdo con la manera de proceder y actuar de algunos políticos, yo creo que las personas que tienen un cargo político deberían estar a las exigencias de los intereses de los ciudadanos, pero veo que no es así, ya que tenemos políticos que arremeten contra los ciudadanos por sus intereses particulares ansiosos de poder sin ningún tipo de escrúpulos. El yo, y sólo yo, y arremeto contra cualquiera, porque yo mando y ordeno, en realidad a lo que conlleva es a la degradación de la persona, y la persona política. En la historia de Roma hemos visto personajes ansiosos de poder, totalitarios y que además se han creído ser dioses, por citar algunos tenemos el caso de Calígula y Nerón, emperadores romanos que por desgracia o por fortuna de los ciudadanos, dichos personajes morían asesinados a manos de sus seguidores, cansados de las atrocidades que cometían a la plebe y a sus propios seguidores.

Ya en épocas mas cercanas tenemos el caso de Napoleón que se le paso por la cabeza conquistar Europa y al final terminó sus días en la Isla de santa Elena. Y no olvidemos aquel dictador socialista llamado Adolf Hitler que quiso ser el dueño del Mundo, empezando por invadir Europa, y que además perseguía a la raza judía, permitiéndose eliminar parte de la población europea por considerarla nefasta e impura, ya que no pertenecían a la raza aria, y al final ¡para que!, terminó sus días en un búnquer. A mí me parece que los políticos deberían abrirse al pueblo aceptando las críticas de los ciudadanos y aguantar una que otra broma ya que todo entra en política. En este mundo en que vivimos siempre hay monstruos de la impertinencia que siempre están de algún humor y los afectos varían con ellos; eternamente arrastrados por esta grosera destemplanza se arriesgan de modo contradictorio. De todos modos "cuando el capricho y la obstinación se juntan, se casan indisolublemente con la necedad".

Jose Mª Cleofe Estevez
Ciutadella

Unas preguntas para
el señor Moragues

Según un artículo publicado en el periódico Levante El Mercantil Valenciano el pasado martes 8 de junio de 2010, el Sr. Moragues se encontraba en Morella (Castellón - Comunidad Valencia) manifestándose para que en la comunidad Valenciana se pueda sintonizar TV3. Primera pregunta:¿Cuándo se manifestará usted Sr. Moragues en la plaza de Sant Jaume de Barcelona para que en Cataluña se pueda sintonizar el canal 9?¿Se ha pagado usted Sr. Moragues el viaje a Morella para manifestarse? Porque le recuerdo a usted que su sueldo lo paga el Govern Balear, ay no ¡perdone! lo pagamos los contribuyentes que vivimos en Balears.

¿Para cuándo se va a manifestar usted con la misma contundencia para que en Balears se vea el canal 9?

Y por último si se va a manifestar usted con tanto fervor para que se vea IB3, o habrá que contarle aquel chiste?
-Oye que yo veo IB3.
-Ah, eres tu?
Un saludo muy cordial de un valenciano en Menorca.

Pascual del Rey Ibáñez
Alaior

L'esport i els
doblers públics

Existeixen multituds de classificacions de l'esport. Nosaltres ens quedarem amb aquella que divideix l'esport en dos: a) el que és un espectacle i ens manté en el sofà de la nostra casa davant la televisió amb un plat de "palomitas" i que a vegades ens du als estadis a cridar i a treure una mica d'adrenalina, i b) l'esport que es practica, que té una funció social de prevenció i de potenciar hàbits de vida saludable que, a mig termini, estalviem doblers públics per reduir el risc de malalties i altres problemes socials. Aquest segon tipus és practicat, generalment, per al·lots i al·lotes i suposa un complement a la seva educació.

És evident que tots dos tipus tenen els seus avantatges, el primer ens fa oblidar els problemes i ens transporta, durant el temps que dura l'espectacle, a un món on l'únic important és que guanyin els nostres colors i converteix al contrari en la causa de tots els nostres mals. El segon tipus, com ja hem dit, té avantatges socials, no importa tant qui guanyi o perdi i és una inversió de futur.A Menorca tenim tot dos tipus d'esport però, malauradament, un té més problemes per a sobreviure que l'altre. Quan l'esport espectacle necessita doblers, i no en petites quantitats, sempre hi ha alguna administració, que amb l'excusa que ens representa, i passeja el nostre nom fora de la illa, en pocs dies es capaç d'aconseguir els doblers necessaris i desapareixen les raons de dèficit públic que han reduït els salaris als treballadors i als pensionistes. Aquest esport ja va bé als nostres dirigents perquè, il·lusòriament, ens fa feliços i possibilita que els nostres equips juguin a les millors lligues del món. Ens dona l'anestesia adequada.En canvi, l'esport de base, que també necessita doblers per tenir unes bones instal·lacions i persones que dediquin part del seu temps, ha de fer una peregrinació per totes les administracions per a aconseguir una petita quantitat de doblers, comparada amb la que necessita l'esport espectacle, peregrinació que moltes vegades no dona el seu fruit ja que "la situació econòmica és molt dolenta i les administracions hem de retallar". Els clubs que a Menorca fan aquesta labor social, que no són pocs, s'han de cercar la vida per altres mitjans i ser molt imaginatius per poder continuar fem la seva labor. Labor que tots alaben però que pocs cooperen per a que es pugui continuar. Inclòs, hi ha casos, com el del Jovent de bàsquet, que acaben renunciant a la categoria en la que jugaven.

Des d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida considerem que les prioritats són errònies. Volem que l'esforç econòmic de les nostres administracions vagin dirigits a potenciar l'esport de base, que donarà beneficis a tota la societat. No neguem la col·laboració amb l'esport espectacle, però no com obligació ni de forma prioritària i sempre i quan les necessitats reals estiguin cobertes, cosa que, desafortunadament, no passa a les Balears ni tampoc a Menorca.
Aprofitem per fer un reconeixement de la labor que fan els clubs de base i els encoratjant per a continuar. Tota la ciutadania sortirà guanyant.

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida