TW
0

Avui és
un dia especial

Pot ser avui sigui un dia especial per a moltes persones del món; segurament han vingut noves vides, com també, malauradament se'n han anat d'altres, és l'aniversari de milions de persones i especialment per a molts ciutadellencs hi ha nirvis i força il·lusió perquè s'atraquen les festes més esperades; les sempre estimades festes de Sant Joan.

Avui també és un dia molt especial per jo; no perquè sigui el meu aniversari, ni perquè ( gràcies a Déu) hagi perdut a ningú estimat, ni tan sols perquè tengui especial il·lusió i ganes de festa. Per jo avui és un dia molt especial perquè sóc moltíssim feliç.

Just avui fa un any que vaig tenir un greu accident de trànsit, era el dia des be, era un dia calorós, i per açò me'n vaig anar a fer una calada. Just quant esteia prop de casa, quant casi ja arribava va succeir tot!, l'únic que puc recordar és que no podia sortir del cotxe i amb aquella agonia del no sebre "què passarà", vaig tenir forces, vaig ser valenta i finalment em van poder treure d'aquell infern. La veritat és que va ser molt dur, em va passar una agonia tant i tant gran que per moltes paraules que hi hagi és impossible definir-ho.

És curiós el destí de les persones, de com canvia sa vida amb pocs segons; un dia abans d'aquesta mala experiència poc pensava el que em podia passar, per açò hem d'intentar ser feliços durant tots els moments, disfrutar al màxim i fer d'una mala experiència una lliçó més.

Avui sóc feliç, i per açò volia que tothom ho sabés, sóc feliç gràcies a les persones que més m'estimo; la meva família, a tots vos vull agrair tot el que heu fet per jo.
A tu, papa, que encara que no estiguis entre nosaltres vas ser el meu àngel protector i, com et vaig dir quan vas morir, "has estat l'estrella que m'ha il·luminat en el camí", a tu, mama, quina paciència!, gràcies per ajudar-me, per els teus ànims, gràcies per no deixar-me tota sola ni un moment, a tu Joan pel teu suport, Silvia i Tolo gràcies també a vosaltres per donar-me aquets dos nebots que m'han alegrat els dies més tristos, a tu Borja, perquè encara que no ens vegem sé que me dus dins el teu cor, a vosaltres; s'avi i s'àvia per donar-me els vostres savis consells i l'experiència de la vida, i especialment a tu, Luis; per fer-me sentir la dona més afortunada, per fer-me sentir la teva princesa, per protegir-me i donar-me aquesta filleta que encara no ha nascut, però que ja és a dins del cor de tots nosaltres.

També gràcies amigues meves; Sandra, Elena, Raquel, Maria, Vera, per demostrar-me el que de ver significa la paraula amistat.

Gràcies a tots, sou el meu tresor més preuat, i amb tota seguretat i sense cap dubte vos dic que vos estim.
Tampoc em vull oblidar de tot el personal de seguretat; policia, bombers i metges que amb el vostre treball ben fet vàreu salvar una vida més. Gràcies.
Bones festes de Sant Joan a tothom.

Virginia Mir Franco
Ciutadella


Demasiados años de alcalde, demasiados errores

Ya vuelve a haber líos en Sant Lluís, nuevamente tenemos dificultades con la justicia, hemos perdido parcialmente otro contencioso, y claro, al hablar de ello, hay cosas que no dicen los que gobiernan, en este caso el Alcalde del municipio. El estar muchos años gobernando no le ha mejorado, al contrario, empeora día a día.

Veamos. Hace cuatro años el Alcalde decidió encargar un Proyecto de Urbanización del Sector VI de la Costa, Binibeca Nou. Para ello debía hacerse un concurso para adjudicar la contratación de asistencia técnica para la redacción del proyecto, al que acudieron varias empresas y por tanto varios posibles adjudicatarios. Celebrado el concurso, uno de los participantes, creyendo que se había dado una libre interpretación del pliego de cláusulas, debido a la aplicación de criterios poco objetivos y que no eran justas las decisiones tomadas, presentó un contencioso ante el Tribunal de Justicia.

La empresa ganadora, entre tanto, presentó su proyecto, como expresó el Alcalde en su reciente comparecencia ante los medios, pero lo que no dijo es que por este proyecto el Ayuntamiento ya ha pagado 130.000 euros. Y ahora dictamina el Juez que se ha de anular la adjudicación del contrato, lo que da a entender que el proyecto por el que hemos pagado 130.000 euros, no se podrá realizar. ¿Qué va a pasar ahora? ¿Habremos perdido 130.000 euros? Pues es lo más probable. Y por otra parte resulta extraño que el tribunal solicite un nuevo informe por funcionarios técnicos "distintos a los que emitieron el anterior", y que se abra de nuevo una Mesa de Contratación que sustituya la precedente.

Ahora lo que hay que saber es si el Alcalde va a presentar un recurso de apelación, que probablemente lo perderemos como ocurre casi siempre, porque o se hace muy mal o los juzgados no le tienen gran simpatía a nuestro primer edil. Y por otra parte, conocer si se constituirá una nueva Mesa de Contratación.

Esta y algunas más son preguntas que le vamos a formular al Alcalde en el próximo Pleno de día 30 de este mes, que esperamos sean contestadas con precisión y seriedad, omitiendo su acostumbrado: "Ya le contestaré por escrito". Pues creemos que el peligro de la posible pérdida de 130.000 euros merece una explicación en la sesión plenaria. Claro que tampoco nos sorprendería que nos dijera que mirará de cargárselo a sus amigos del Consell Insular, como ocurrió con las posibles indemnizaciones por la Piscina del Binibeca Club. Y pobre del Ayuntamiento (pobres de nosotros), porque si como suponemos también se pone un contencioso contra la adjudicación del Geriátrico, el coste que vamos a tener que pagar entre todos va a ser mucho mayor.

¡Éstos son los gobernantes que tenemos! Nadie cuestiona su veteranía, tienen palique, se escurren como serpientes ante preguntas comprometedoras, cierran los ojos a sus propios errores; pero su eficacia, sus conocimientos, sus decisiones, su gestión, indudablemente son muy mejorables. Tantos errores, nos salen a todos muy caros. En un año tendremos las próximas elecciones, ¿continuará el pueblo votando a esta izquierda que gobierna con tan peculiar criterio y escaso rigor?

Maruja Baíllo
portavoz del Grupo Municipal del Partido Popular de Sant Lluís

EM-EU davant el decret de reforma laboral

Des d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida rebutgem el Decret de Reforma Laboral aprovat pel Consell de Ministres. Considerem que és una mesura en la línia de les que està aprovant el Govern de ZP i que tenen un marcat caire antisocial, fem pagar les conseqüències de la crisi als treballadors i a les treballadores.

Considerem que en aquest decret hi ha una flexibilització dels acomiadaments, que pot tenir un efecte de substituir contractes estables de 45 dies per any treballat per contractes de foment de 33 dies per any treballat, a més a més de subvencionar-los. El Fons de Garantia Social, fins ara, tenia un caràcter garantista per als treballadors i treballadores en el cas d'insolvència de les empreses, i ara passa a garantir els acomiadaments.

No hi ha mesures per potenciar la contractació estable, mantenint els contractes eventuals per circumstàncies de la producció, contracte que s'empra d'una forma abusiva a Menorca i que produeixen una precarietat laboral.
No es menciona cap millora pels contractes fixos discontinus, tal i com es va demanar al Congrés de Diputats per part d'Izquierda Unida.

Fa una disminució important de les possibilitats de negociació col·lectiva per aquelles empreses de menys de 20 treballadors o treballadores. La majoria de les empreses a Menorca es veuran afectades i això significa una pèrdua de drets dels treballadors i treballadores anul·lant avanços socials que han costat molt d'aconseguir.
En el decret no hi ha cap mesura que impulsin les polítiques actives d'ocupació.

Es dóna la possibilitat que les administracions públiques puguin contractat a partit d'Empreses de Trabajo Temporal, el que perillar els principis d'igualtat, mèrit i capacitat que han de regir la contractació de les administracions.

Considerem que aquest decret, junt amb les mesures aprovades per reduir el dèficit públic, responen a demandes dels especuladors i financers que, no hem d'oblidar, són els responsables de la greu situació econòmica en la que ens trobem. El Govern "socialista" espanyol ha oblidat als treballadors i treballadores i fa polítiques que en res es diferencien de les que podria aplicar el PP i la dreta europea, només cal veure les felicitacions que Rodríguez Zapatero ha rebut de la Sra. Merkel o del Sr. Sarkozy, màxims defensors del sistema econòmic neoliberal que tant de mal està fem a Europa.

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida considera que aquest atac als treballadors i treballadores ha de tenir una manifestació de rebuig al carrer, per això recolzem la vaga general convocada pels sindicats i animem a la ciutadania de Menorca a que manifesti el seu desacord amb aquestes mesures antisocials.

Esquerra de Menorca -
Esquerra Unida