TW
0

Hablemos de los "Mercats Artesans"

Los artesanos estamos agradecidos a los diferentes Ayuntamientos de la Isla por la oportunidad que nos dan de poder vender nuestras creaciones directamente al público en los mercados artesanos. Agradecemos la acogida que se nos da por parte de los comerciantes de los diferentes pueblos de Menorca. Aún así queremos puntualizar que uno de nuestros cometidos es el de promocionar la artesanía que se está haciendo en este momento en Menorca.

El tiempo que usamos para elaborar una de nuestras creaciones únicamente se ve recompensado con la venta directa. Es difícil entrar en competencia con los fabricantes de la China, India, Sudamérica, etc... La mayoría de los comerciantes prefieren comprar productos a los que puedan cargar un 200 o 300% antes que comprar los nuestros.
Nos sorprende que en ciertas ciudades como Ciutadella se nos utilice por parte de ASCOME para acometer contra el Ayuntamiento. Señores-as, no tenemos que dinamizar nada, nuestro cometido es promocionar la artesanía actual de Menorca. Nuestros productos están elaborados enteramente en Menorca, no los encargamos en Oriente y ponemos la etiqueta de "Made in Menorca".

Es chocante que comerciantes que ahora nos atacan, en la Fira de Nadal vendieran productos de la India en la Plaça de la Catedral.

Estamos agradecidos al Ayuntamiento de Ciutadella por considerar que el Mercat Artesà merece un lugar digno, equiparable al que se nos da en otros pueblos de Menorca. La mayoría de los artesanos-as que forman el Mercat Artesà de Ciutadella son hijos-as de esta ciudad o residentes desde hace muchos años. Todos pagamos nuestros impuestos.

Estamos abiertos a la colaboración, siempre que no se nos utilice unilateralmente.

No deseamos hacer política, ni ser utilizados para hacerla, sabemos que las elecciones están a la vuelta de la esquina.

Hemos de agradecer la acogida que nos hacen los pueblos de Menorca y sobre todo las-los ciudadanos-as de Ciutadella con sus muestras de apoyo. Creemos que el día del Mercat Artesà es un día de júbilo que invita a salir a pasear y contemplar los productos hechos con las manos y el corazón.

Grupo de Artesanos-as que
forman los mercados
artesanos de Menorca

"Un Estiu amb molta Corda", i amb èxit

Aquest estiu, durant els mesos de juliol i agost, ha tingut lloc as Mercadal la segona edició de "Un Estiu amb molta Corda": taller musical adreçat als alumnes de corda del Conservatori i de les Escoles de Música de Menorca. Enguany, de banda de les trobades setmanals, s'ha organitzat una estada de convivència on, a més de preparar el concert de cloenda del taller, s'han dut a terme tot un seguit d'activitats i tallers d'allò més didàctics i entretinguts per als fillets i filletes participants. L'artífex d'aquesta aventura lúdica i musical és Carme Cardona Mir, a qui vull agrair, en nom propi i molt probablement en nom de molts altres pares i mares, la bona feina feta aquest estiu. En primer lloc, per la gran sensibilitat i capacitat demostrada envers els infants i, també, per fer possible que fillets i filletes de tots els pobles de Menorca hagin pogut posar en comú un estiu més el gust per la música en forma d'orquestreta de cordes d'una manera tan deliciosament distesa, que no senzilla.

Serveixin, doncs, aquestes línies per reiterar la meva admiració i felicitació a Carme Cardona Mir, i, si més no, per encoratjar-la a continuar amb les mateixes ganes en properes edicions.

Lucía Palliser Santana
Maó

Vecinos des Camí de Baix

Parece ser que los vecinos del Camí de Baix somos vecinos de segunda ya que nuestro "querido Ayuntamiento" se ha olvidado de mandar el programa de fiestas pero no se olvida de las contribuciones esas sí que llegan. Lo que tampoco llega es el asfaltado, alcantarillado, luces etc....Estas fiestas de la Mare de Déu de Gràcia van a ser más para los de fuera que para los de casa. Me parece bien incluir a todos, pero ha de ser a todos, tendríamos que poder acceder a dichas fiestas aunque seamos de la parte foránea de Mahón. Muchas cenas de vecinos, muchas fiestas de barrio, pero poca cosa por parte del Ajuntament, queda bien decir que somos un pueblo integrador pero integrador de qué.Bueno, muchas gracias ya nos enteraremos por alguien de lo que se cuece en las fiestas, por alguien ya que nuestro querido Ajuntament ha pasado de nosotros.Bones festes de la Mare de Déu de Gràcia a tots.

MARIA PONS PONS
Maó

Deficiències en el Camí de Cavalls

Aprofitant el bon temps i l'estiu, i animats en voler descobrir el millor paisatge i l'encant d'aquesta illa, en dues tongades diferents (entre el 16 i el 18 de juliol, i el 26 i el 28 d'agost), decidírem recórrer, a peu, tot el tram sud del Camí de Cavalls, des dels Platjals fins la Punta Prima.Després d'anys de reivindicacions i lluita social, és avui en dia una gran sort que menorquins i visitants puguin gaudir d'una ruta com aquesta, magnífic mostrador del paisatge mediterrani més genuí i ben conservat, un autèntic privilegi. L'excursió en si -almenys en aquest trajecte que hem pogut fer-, no presenta una gran dificultat, més enllà de la calor pròpia d'aquestes dates, i en la gran majoria de trams, els que transcorren entre pinars i tanques, la senyalització és prou bona com per poder prescindir d'una guia o un mapa, i fiar-se'n just de la direcció del camí.No obstant, sí que ens hem trobat amb alguns trams que realment complicaven l'excursió, i no precisament per la seva complexitat tècnica. El problema és que en arribar a una urbanització -i sí: no només a Mallorca s'han comès errors paisatgístics greus-, el Camí de Cavalls desapareix, literalment, fins al punt que es fa pràcticament impossible recuperar-lo a l'altra banda del nucli, si no se sap on s'agafa exactament, i pot costar prop d'una hora tornar-lo a trobar.La lluita pel Camí de Cavalls és una de les grans victòries de la societat menorquina de les darreres dècades, i per això mateix, és una llàstima que la seva senyalització sigui tan deficient -inexistent, de fet- en els trams urbans. Unes petites indicacions per dins les mateixes urbanitzacions bastarien per solucionar aquest problema.
Atentament,

Yanhire Llabrés Ribas
Amadeu Corbera Jaume

Ciutadella