TW
0

Una de
médicos
El pasado día 7 fui al médico de cabecera porque mi marido no se encontraba bien, tenía la visita a las 8.30, el médico llegó a las 8.41 con su café en la mano, nos llamó a las 8.51 (no sé qué hizo durante este intervalo), al entrar nos atendió con normalidad, no nos pidió la tarjeta sanitaria, después de exponer mi marido su dolencia, le extendió la receta, sin mediar palabra y sin reconocer la parte afectada. Mi marido le pidió que le mandase al especialista, ya que era reincidente en su dolencia, pero sorpresa, yo no soy su médico de cabecerea, soy un sustituto. Su médico está de vacaciuones (merecidísimas), y yo no puedo mandarle al especialista. Vuelva el lunes y hable con él (parece eso de vuelva usted mañana). Yo le insistí, pero otra sorpresa, de repente, tras un pequeño tque en la puerta, entra una señora, con una pequeña bata blanca, después de saludar muy cordialmente, le pregunta al médico qué tal las vacaciones, el médico le responde, yo allí con mi marido sentados, el médico me da la receta y fuera.

Pregunto yo, ¿acaso este médico en este momento no era mi médico de cabecera, en sustitución del mío por estar ese en su periodo de descanso? ¿O es que estaba allí de figurante, o por estar, o por cubrir un sillón vacío? ¿Qué hacía la enfermera all? ¿Acaso no le podía pedir por sus vacaciones antes o después de su trabajo? ¿Quién controla esos problemas? ¿Debemos callarnos los pacientes?

María Pilar Sánchez Fernández
Es Castell

Yurca,
un sentiment
El cop que hen rebut ha estat dur. Des del dimarts, as Camí d'es Castell, en les cares dels veïns s;hi pot llegir clarament el sentiment de dol. És el passat, el lloc i les circumstàncies però indiscutiblement, la qualitat de les persones el que intervé per cristal·lizar el llaç que ens uneix. Estem en aquest petit tram d'un gran carrer, on en Yurca ens ha convertit en un referent de tota la ciutat.

Era una persona d'una enorme sensibilitat. Les seves grans passions, el camp i els altres: els fillets, els veins, els companys, els amics. Un exemple constant alhora d'estendre la ma.

L'enramada, la música i el ball, els sopars, els berenars de caixers... són només enunciats, l'aparador al món dels ideals i dels valors, de l'estimació d'un excel·lent engrescador que tan sols pretenia fer més amable la vida dels demés. El cor gegant d'un home bo amb l'ànima d'un nen. El senzill i vertader accent de la qualitat humana.

El seu tarannà diari d'entrades i sortides constants, plegat de fets quotidians i extraordinaris, girava al voltant dels altres i per els altres.

Algú va dir que s'ha de procurar deixar el món una mica millor de com el trobem i, se'ns dubte, ell ho ha fet. Quan les paraules no arriben per expressar els sentiments sols en queda nomenar, sentir i considerar el gran record que en Yurca ens ha deixat.

Tiago, Rosa, Miquel, Hnos. Carreras, Paca, José, Mari, Nito, Marieta, Valen, Juan, José, Espe, Maru, José, Anita, Juana, Arturo, Toñi, Àngels, Marc, Vicenç, Miki, Emi, Dulce, Miguel, Sofía, José, Juana, Mónica, Susi, Aitana, Filo, Pedro, Dani, Irene, Mario, Tere, César, Dani, Javi, Marga, José, Toñi, Montse, Nito, Meti, Nena, Javier, Fanny, Marga, Ulises, Mari, María, Fernando, Victorina, José, Pili, Miguel, Reyes, Gero, Juan, Águeda, Josemi, Sara, Loli, Juan Antonio, Niní, Mari, Rafa, Carol, Xavier, Miquel i Laura.

AAVV. Camí d'es Castell de Dalt
Maó

Antic Hospital Verge del Toro, inaudit!
Des de la Federació d'AAVVs voldríem fer arribar la nostra preocupació i la nostra repulsa sobre el estat deplorable en què es troba el antic Hospital Verge del Toro, i ens sumem a les valoracions que el reportatge que va sortir en el diari "Menorca" sobre aquesta lamentable situació. Com es pot deixar deteriorar aquest patrimoni amb aquesta indolència? Qui serien els responsables d'aquesta deixadesa?

És inaudit que amb la necessitat de places escolars, sigui per infants o adults, o amb la necessitat d'un imprescindible centre soci-sanitari, es deixin degradar aquestes instal·lacions d'una manera ignominiosa. Inaudit!

Federació d'Associacions de Veïns
i Veïnes de Menorca