TW
0

Ni un pas enrere amb el 0,7
El GOB Menorca s'ha adherit al manifest Ni un pas enrere amb el 0,7. Ni una retallada més.

La protecció mediambiental del planeta depèn d'un replantejament de les relacions entre països rics i països en desenvolupament. La satisfacció de les insaciables necessitats dels països rics s'ha basat en bona part en l'explotació dels recursos naturals d'arreu del món. Exemples n'hi ha molts. La destrucció dels boscos tropicals està reduint dràsticament la biodiversitat mundial. La pesca industrial ha malmès molts caladors i ha compromès la pesca artesanal a molts llocs del planeta. L'agricultura extensiva que es porta a terme a molts països pobres per a satisfer necessitats dels desenvolupats ha portat a la desaparició de sistemes d'explotació i varietats de cultiu locals compatibles amb el medi ambient.

S'ha destruït molta zona de manglars per aqüicultura només per poder tenir nosaltres gambes a baix preu. L'explotació del petroli porta a tensions territorials i a guerres, amb conseqüències molt greus pel medi ambient. El canvi climàtic l'estem produint en gran part els països rics, però qui l'està patint més són els pobres, amb economies de subsistència, on una simple sequera té conseqüències molt importants...

Els països rics tenim l'obligació de restituir els greuges econòmics i mediambientals que hem generat als països en desenvolupament, i ajudar-los a no repetir els errors que hem comès nosaltres, aportant-los tecnologies netes i sistemes de producció sostenibles i respectuosos amb l'entorn. De cap manera, emparant-nos en la crisi, podem disminuir l'ajuda als projectes de cooperació, ja de per si insuficient.

Gob Menorca

---------------------------

El camp d'entrenament serà realitat, a pesar del PP i Ciudadanos

El passat dijous, l'Ajuntament va aprovar la solució per finançar l'inici de les obres de la zona esportiva de Bintaufa, i amb aquesta, del que serà el nou camp d'entrenament dels equips inferiors de l'Sporting.

La via que fa possible la construcció d'aquest equipament -segurament el principal dèficit en matèria esportiva del nostre municipi- és un préstec públic a molt baix interès i amb condicions molt avantatjoses, que molts municipis voldrien, i que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les administracions de l'Illa i l'interès que ha demostrat el nostre Ajuntament. O més ben dit, l'Equip de Govern de l'Ajuntament, ja que aquest acord es va aprovar en Plenari únicament amb els vots del PSOE, PSM i d'Esquerra de Menorca. Les abstencions del PP i Ciudadanos van demostrar que no els interessa trobar una solució que permeti als equips inferiors de l'Sporting entrenar a Maó i que ho puguin fer en breu.

Sé que l'Ajuntament mai no ha deixat de fer feina per fer possible aquest objectiu, essent com és l'esport de base una prioritat, i constatant el greuge comparatiu que representa per als al·lots de l'Sporting haver-se de desplaçar fora del municipi. Sé, també, que un crèdit com el subscrit és la millor manera de tirar endavant la construcció d'aquesta instal·lació, ja que a diferència dels crèdits bancaris habituals, l'interès és quasi inexistent. A més, aquesta és la millor opció per assegurar que les obres en un camp municipal es faran amb la major pulcritud possible i les majors garanties de seguretat. Per tot açò, sé i confiï que ben prest serà realitat aquest camp d'entrenament dels equips inferiors de l'Sporting.

El que no comprenc és per què la dreta no va votar a favor d'açò. O sí?

Juan Villalonga
Maó

---------------------------

I ara què, senyors d'educació?
Som una mare d'un al·lot de 17 anys que ha quedat fora del CAFEMN. De fet el curs passat ja va perdre la possibilitat de fer el cicle, donat que el fan cada dos anys i l'any passat no tocava impartir-lo.

I ara què senyors? després d'esperar un any haurem de perdre un curs més per manca de places?

I no doneu arguments com que les places ofertades han de ser proporcionals a les sortides laborals que després els alumnes puguin trobar en haver obtingut la titulació. Primer doneu-los l'oportunitat d'estudiar el que volen, que el tema de la feina és una altra història i una qüestió personal que després cadascú pot resoldre de moltes maneres.

És del tot inadmisible que en un món tan competitiu com en el que vivim, en el que cada vegada s'exigeix més formació, més preparació i en el qual la titulació és bàsica a l'hora de trobar una feina, se'ls negui als joves la possibilitat d'estudiar el que realment volen.

L'educació és un dret constitucionalment reconegut i la base de tota societat pròspera.

Senyors responsables d'educació a Menorca, consciencieu-vos de la importància que açò té. Feis el que calgui perquè cap al·lot quedi sense plaça. Ells són el futur i es mereixen l'oportunitat d'estudiar el que realment els agrada i en el que han posat totes les seves il·lusions, sinó estarem fomentant entre els nostres fills el desànim i la desmotivació en veure com les seves esperances i espectatives s'esvaeixen, una vegada rere l'altre.

Reconsidereu-ho, val la pena.

Sili Pons Sabater
Ciutadella